-
نویسندهنوشتهها
-
۲۵ فروردین، ۱۳۹۳ در ۰۹:۰۱ #82446z.yariمشارکت کننده
رژیم های نامناسب غذایی، عوارضی چون سوء تغذیه را به همراه دارد. برخی افراد تنها یک ماده ی غذایی را مصرف می کنند و به عبارت دیگر تک خوری می کنند؛ این در حالی است که بر اساس توصیه متخصصان، افراد باید از 5 گروه غذایی اصلی شامل شیر و لبنیات، نان و غلات، سبزی ها و میوه ها، گوشت و حبوبات و مغز دانه ها و تخم مرغ تغذیه کنند البته امکان دارد که گروهی را جانشین گروه دیگر کرد اما نباید آن ها را از برنامه غذایی حذف کرد. غذای افرادی که تک خوری می کنند، تنوع غذایی ندارد این در حالی است که یکی از عوامل بیماری و سوء تغذیه، نداشتن تنوع غذایی است.
متابولیسم برخی مواد مغذی با مواد غذایی دیگر کامل می شود، مثلاً مواد پروتئینی باید با کربوهیدرات ها مصرف شوند تا تاثیر لازم را بر بدن داشته باشند یا آهن با مواد اسیدی بهتر جذب می شود بنابراین رژیم های مبتنی بر تک خوردن نه تنها نیاز بدن را تامین نمی کند بلکه باعث ایجاد دلزدگی و در نتیجه حرص و ولع برای مصرف غذاهای مختلف می شود.
رژیم های بسیار کم کالری نیز نیاز بدن را تامین نمی کند و این گونه رژیم، بدن را دچار سوء تغذیه می کند چون بدن به متابولیسم پایین عادت می کند و غذاهای معمولی تکافوی نیاز بدن را نمی کند.
رژیم آب درمانی هم به سوء تغذیه منجر می شود. علاوه بر آن، ورم سلولی ایجاد می کند؛ به گونه ای که آب داخل سلول زیاد می شود و می تواند عوارضی چون کوری و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.
اگر قند و نشاسته از برنامه غذایی حذف شود، سوخت به سلول های عصبی نمی رسد در نتیجه فرد به عوارضی چون کاهش تمرکز، ضعیف شدن حافظه و عصبی شدن دچار می شود.
به طور کلی رژیم های لاغری غلط باعث سوختن پروتئین به جای چربی می شود در نتیجه به بدن آسیب می زند.
__________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.