-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ دی، ۱۳۹۳ در ۰۹:۲۶ #87322p.damghanianمشارکت کننده
اسیدهای چرب امگا3: کمبود این مواد در رژیم غذایی میتواند افراد را مستعد افسردگی کند. منابع غذایی این اسید چرب شامل غذاهای دریایی بویژه ماهیهای چرب، تخم مرغهای غنی شده با امگا3، روغن کانولا، روغن بذر کتان، گردو، سویا و سبزیجات برگ سبز هستند. بر همین اساس توصیه کلی این است که تمام بزرگسالان حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنند.
– اسید فولیک: سطح اسید فولیک در خون برخی از افراد مبتلا به افسردگی پایین است. جگر، قارچ و سبزیهای برگ سبز بویژه اسفناج و کلم بروکلی، گوشت گاو کم چربی، سیب زمینی، نان گندم کامل، آب پرتقال و لوبیا از منابع اسید فولیک هستند.
– ویتامین B12: سطوح بالاتر این ویتامین در خون افراد افسرده سبب میشود که این افراد به درمان پاسخ بهتری دهند. منابع غذایی ویتامین B12 در مواد غذایی مانند جگر، کلیه، شیر، ماهی، تخم مرغ و گوشت وجود دارد.
– روی: این عنصر نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی دارد. تعادل این عنصر در بدن در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است. گوشت، مرغ، ماهی، شیر و فراوردههای آن، جگر، غلات کامل، لوبیا و مغزها از منابع روی هستند.
– آهن: کمبود آهن میتواند سبب بی حوصلگی شود و مکمل یاری با آهن باعث بهبود خلق میشود. این ماده مغذی در جگر بیش از سایر منابع غذایی و سپس در غذاهای دریایی، کلیه، قلب، گوشت بدون چربی، گوشت پرندگان، زرده تخم مرغ، میوههای خشک، غلات کامل و نان غنی شده وجود دارد. آهن موجود در منابع گیاهی مانند حبوبات و برخی سبزیهای سبز رنگ به مقدار کمتری جذب میشود.
– ویتامین B6: مصرف این ویتامین در درمان و پیشگیری از افسردگی موثر است. این ویتامین به طور گسترده در غذاها وجود دارد. گوشت، غلات کامل به خصوص گندم، سبزیها و مغزها حاوی این ویتامین هستند.
– ویتامین E: این ویتامین به علت اثرات آنتی اکسیدانی زیادی که دارد میتواند در درمان و پیشگیری از افسردگی موثر باشد. از آنجایی که این ویتامین توسط گیاهان ساخته میشود، روغنهای گیاهی بهترین منابع آن هستند. میزان ویتامین E در روغن آفتابگردان، کلزا، ذرت، زیتون و مغزها به ویژه بادام زیاد است. باید توجه داشت که سرخ کردن در حرارت بالا باعث تخریب این ویتامین میشود.
– ویتامین C: غلظت این ویتامین در مغز زیاد است و به نظر میرسد در تنظیم فعالیتهای عصبی نقش داشته باشد. به علاوه این ویتامین دارای خواص آنتی اکسیدانی است. سبزیها و میوهها به ویژه مرکبات بهترین منبع آن میباشند. ویتامین C بسیار حساس است و مقداری از آن در زمان پخت از دست میرود. حتی در یخچال نیز بعد از 24 ساعت 45 درصد این ویتامین کاهش مییابد.
– منیزیم: سطح منیزیم در بدن افراد مبتلا به افسردگی کمتر از افراد سالم است. به نظر میرسد که دریافت منیزیم در کاهش افسردگی موثر است. دانهها، مغزها، حبوبات، سبزیهای برگ سبز تیره مانند منیزیم منابع خوب این ماده مغذی هستند. شیر نیز در صورتی که به مقدار کافی مصرف شود، یکی از منابع منیزیم محسوب میشود.
– سلنیم: کمبود این ماده میتواند با افسردگی مرتبط باشد. میزان سلنیم غذا بستگی به محتوای آب و خاک هر منطقه دارد. غذاهای دریایی، کلیه، جگر، گوشت قرمز و ماکیان منابع عمده این ماده هستند.
– تریپتوفان: یک اسید آمینه ضروری است که بدن قادر به ساختن آن نیست. این ماده پیش ساز سروتونین است. سروتونین اثرات ضد افسردگی دارد. هنگامی که سروتونین در مغز فعال است، احساس «خوب بودن» در فرد تقویت میشود. به نظر میرسد برخی از کسانی که دچار افسردگی هستند، دارای کمبود سروتونین هستند. این ماده مغذی در گوشت مرغ و گاو، مغزها، ماهی، شیر، تخم مرغ، پنیر و برخی سبزیها به میزان زیاد موجود است. مصرف مواد حاوی کربوهیدرات ورود تریپتوفان را به مغز افزایش میدهد. غلات، حبوبات، سبزیهای نشاستهای مانند سیب زمینی، لبنیات و میوهها مواد غذایی حاوی کربوهیدرات هستند.
پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.