پژوهشگران احتمال میدهند علت اینکه کودکان امروزی نسبت به غذاها وسواس نشان میدهند تغییر برنامهریزی ذاتی آنها برای حفاظتشان در مقابل خطرات موجود باشد.
بررسی پژوهشگران مرکز تحقیقاتی انگلیس روی ۵۶۴ مادر دارای فرزند کم سن و سال نشان داده است کودکان معمولا در مورد موادغذائی مشابه از جمله سبزیجات و گوشت و میوه وسواس به خرج میدهند که معمولا برای سلامتی ایجاد خطراتی می کنند زیرا گوشت قرمز به راحتی فاسد میشود و سبزیجات و میوهها نیز در معرض سمهای کشاورزی قرار دارند اما همین کودکان موادغذائی دیگر مانند سیبزمینی، غلات، بیسکویت، چیپس و کیک را بهراحتی مصرف میکنند . پژوهشگران میگویند این امر پدیدهای تصادفی نیست بلکه نوعی راهبرد حفاظتی برای مصرف نکردن انواع خاصی از غذاها است.