-
نویسندهنوشتهها
-
۸ اسفند، ۱۳۹۶ در ۰۷:۱۶ #115956xمشارکت کننده
علایم نارسایی کلیه
علایم نارسایی کلیه حاد عبارتند از تهوع و استفراغ، خواب آلودگی، سردرد، کمردرد و دردپشت، پف و تورم اطراف چشم، کاهش اشتها.
علایم نارسایی کلیه مزمن طی چند هفته یا چند ماه ظاهر می شوند و عموما مبهم هستند یعنی علایمی مانند بی اشتهایی و ضعف در ابتدای بیماری وجود دارند.
پس از این مدت علایم نارسایی کلیه مزمن به شکل تکرر ادرار به ویژه در شبها، تنگی نفس، سکسکه های طولانی و مقاوم به درمان، گرفتگی عضلات ساق، تهوع و استفراغ، رنگ پریدگی، کبود شدگی آسان پوست، خارش، پرش یا انقباض عضلات، خواب رفتگی یا گزگز دستها و پاها، تورم پاها و مچ پا خود را نشان می دهند.
تشخیص بیماری نارسایی کلیهراههای تشخیص بیماری نارسایی کلیه عبارتند از آزمایش ادرار و حجم ادرار، آزمایش خون، تصویربرداری از کلیه ها و مجاری ادراری و نمونه برداری از بافت کلیه.
پیشگیری از بیماری نارسایی کلیهیکی از مهمترین موارد در پیشگیری از بیماری نارسایی کلیه این است که بیماران هر چه زودتر متوجه مشکل خود شوند که این امر با انجام دوره ای و منظم آزمایشات خون و ادرار امکان پذیر است.
باید بیماری های افزایش دهنده خطر ابتلا به نارسایی کلیه را مدیریت و درمان کرد. نظیر فشار خون و دیابت.
دستورالعمل های مصرف داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک را رعایت کنید. استفاده مقادیر زیاد برخی از این داروها (حتی داروهای معمولی مانند آسپیرین) میتواند سطح سموم را در مدت زمان کوتاهی افزایش دهد که باعث اختلال در عملکرد کلیه می شود.
کمتر در معرض مواد شیمیایی نظیر تمیز کنندههای خانگی، تنباکو، آفتکش ها و مواد سمی دیگر قرار بگیرید.
افراد مبتلا به نارسایی کلیه هیچ گاه نباید در ظرفهای آلومینیومی غذا بخورند زیرا آلومینیوم برایشان سم است.
حرارت پخت غذای بیماران نیز نباید خیلی زیاد باشد زیرا حرارت بالا باعث تخریب روغن میشود.
درمان نارسایی کلیهدرمان نارسایی کلیه حاد معمولاً در بخش آی سی یو انجام می شود. طبیعی نمودن فشارخون و برون ده قلبی، کلید اصلی درمان نارسایی کلیه حاد است.
اسیدوز متابولیک و ازدیاد پتاسیم خون باید تحت درمان قرار بگیرند. استفاده از داروهای مهارکننده ACE می تواند در نارسایی پیشرفته کلیه از عملکرد کلیه ها محافظت نماید.
درمان نارسایی کلیه مزمن به علت ایجاد کننده بیماری بستگی دارد. در بعضی انواع گلومرولونفریت از کورتون و داروهای ضد فشارخون و در انسداد مجاری ادراری از عمل جراحی استفاده می شود.
در تعدادی از بیماران، هرگز عملکرد کلیه ها به طور کامل بهبود نمی یابد که در این موارد مرحله ی انتهایی نارسایی کلیه روی داده است و باید تا پایان عمر از دیالیز استفاده نمود و یا باید از پیوند کلیه استفاده شود. در دیالیز به کمک تجهیزات ماشینی، خون بیمار فیلتر و پالایش میشود. این دستگاه کار کلیه را انجام میدهد. دیالیز، نارسایی و کم کاری کلیه را درمان نمیکند اما در صورتی که مرتب انجام شود، طول عمر بیمار را افزایش می دهد.
مزیت پیوند کلیه این است که کلیه جدید به درستی کار می کند و نیازی به دیالیز نخواهد داشت. عیب این روش این است که نیاز به استفاده از داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی بدن پس از انجام عمل جراحی است. این داروها عوارض جانبی دارند که میتواند خطرناک باشد. همچنین عمل جراحی پیوند کلیه در صورتی که موفقیت آمیز نباشد ممکن است مهلک باشد.
علایم نارسایی کلیه در مرحله پایانی عبارتند از کاهش شدید حجم ادرار، تورم صورت، دست ها، پاها و شکم، خواب آلودگی شدید، خارش شدید پوست، کاهش وزن، سردرد و استفراغ، وجود بوی شبیه آمونیاک در دهان و تنفس بیمار.
رژیم غذایی برای نارسایی کلیهمیزان پروتئین، انرژی، سدیم، پتاسیم و فسفر در رژیم غذایی برای نارسایی کلیه باید به دقت تنظیم شود و اولین نکته مهم رژیم غذایی نارسایی کلیه تنظیم پروتئین آن است.
مقدار پروتئین فردی که دچار نارسایی مزمن کلیه شده و هنوز به مرحله دیالیز نرسیده، با فردی که به مرحله دیالیز رسیده است تفاوت دارد. به این صورت که در این حالت باید دریافت پروتئین رژیم غذایی نارسایی کلیه بسیار محدود شود تا سطح ترکیبات اوره، کراتینین و اسید اوریک خون بیمار افزایش نیابد.
به همین دلیل در نهایت حدود ۴۰ تا ۵۰ گرم پروتئین حیوانی در رژیم غذایی نارسایی کلیه قرار داده می شود ولی افرادی که به مرحله دیالیز میرسند، چندان محدودیتی در پروتئین دریافتی ندارند زیرا دستگاه دیالیز مواد دفعی موجود در خون را دفع می کند پس باید مقدار پروتئین دریافتی این بیماران بیشتر باشد.
دومین عامل، سدیم است. سدیم عامل اصلی فشار خون بالاست. دریافت سدیم در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه در مرحله پیش از دیالیز یا مرحله دیالیز تفاوتی ندارد و باید به ۲ هزار تا ۳ هزار میلیگرم در روز محدود شود.
در صورتی که بیمار فشار خون داشته باشد و دچار تجمع مایع در بدن شده باشد یا به نارسایی احتقانی قلب مبتلا باشد، میزان دریافتی سدیم رژیم غذایی برای نارسایی کلیه در این حالت نباید از ۲ هزار میلیگرم در روز بیشتر شود. علاوه بر این، بسیاری از مواد غذایی مانند انواع پنیرها، سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، آجیلهای شور و غیره که حاوی سدیم بالایی هستند نباید مصرف شوند.
بیمارانی که به نارسایی مزمن کلیه مبتلا هستند و میزان دفع ادرار آن ها کافی است یا حجم ادرار روزانه شان بیش از یک لیتر است، محدودیت زیادی برای مصرف پتاسیم ندارند. این افراد میتوانند روزانه تا ۳ هزار میلیگرم پتاسیم استفاده کنند ولی باید مقدار پتاسیم دریافتی بیمارانی که در مرحله آخر نارسایی مزمن کلیه هستند، محدود شود. گروه سبزی ها، میوهها، شیر و فرآورده های گوشتی و غلات سبوس دار غنی از پتاسیم هستند.
میزان فسفر نیز در رژیم غذایی برای نارسایی کلیه بیماران پیش از دیالیز و بیمارانی که مرحله دیالیز را میگذرانند متفاوت است. مصرف فسفر در بیماری که اوره و کراتینین خونش بالا رفته ولی هنوز به مرحله دیالیز نرسیده، محدودتر از بیماری است که دیالیز میکند. این میزان حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیگرم در روز است.
غذاهایی مانند شیر، ماست، بستنی، پنیر، دوغ، کشک و خامه، نانهای سبوس دار، حبوبات مثل لوبیا، عدس و لپه، نوشابه های حاوی اسید فسفریک مانند نوشابه های سیاه یا کولادار، برخی از ماهیها، آجیلها و مغزها، دل، قلوه، جگر و مغز فسفر بالایی دارند و بیماران کلیوی باید در مصرف آن ها دقت داشته باشند.
به دلیل کم اشتهایی مبتلایان به بیماری نارسایی کلیه بهتر است تعداد وعده های غذایی این بیماران افزایش یابد. پختن سبزی ها سبب بالا رفتن مقدار پتاسیم قابل جذب آنها میشود بنابراین بهتر است سبزی ها به شکل خام مصرف شوند.
۸ اسفند، ۱۳۹۶ در ۰۷:۱۸ #115958xمشارکت کنندهخوراکی ها و غذاهای مفید برای نارسایی کلیه که پتاسیم کمی دارند عبارتند از سیب، نارنگی، لیمو، گریپ فروت، انگور، گیلاس، توت فرنگی، هلو، آناناس، هندوانه، تمشک، زغال اخته.
همچنین از سبزیجات و غذاهای مفید برای نارسایی کلیه می توان به خیار، جوانه حبوبات، کاهو، کلم، گل کلم، کلم بروکلی، پیاز، لوبیا سبز، فلفل سبز، کدو سبز، بادنجان، شلغم، هویج، تربچه، ریواس و قارچ اشاره کرد.
۸ اسفند، ۱۳۹۶ در ۰۷:۲۱ #115959vida samieeمدیردرمان نارسایی کلیه با طب سنتی
بهترین داروی گیاهی برای نارسایی کلیه بهار نارنج است. به منظور استفاده از بهترین داروی گیاهی برای نارسایی کلیه عرق طبیعی بهار نارنج را به نسبت مساوی با آب کرفس تازه مخلوط کرده و هر روز صبح و عصر بنوشید.
جهت درمان نارسایی کلیه با داروهای گیاهی از دمنوش گیاه خارخاسک بهره بگیرید. پس از مشورت با پزشک با تجربه طب سنتی می توانید تا ۳ استکان از این دمنوش مصرف کنید.
همچنین به منظور درمان نارسایی کلیه با داروهای گیاهی می توانید به صورت روزانه و منظم از جوشانده ی چوب صندل قرمز مصرف کنید.
مصرف روزانه دمنوش بابونه نیز به درمان گیاهی نارسایی کلیه کمک می کند. همچنین ریشه گل ختمی در درمان گیاهی نارسایی کلیه کاربرد دارد.
به منظور درمان نارسایی کلیه در طب سنتی روزانه مقداری از عصاره ی برگ تازه آلوئه ورا را خودتان بگیرید و میل کنید.
مصرف دمنوش مارچوبه به علت کاهش دادن میزان پتاسیم و فسفر بدن به درمان نارسایی کلیه در طب سنتی کمک می کند. همچنین مصرف زنجبیل به عنوان ادویه در غذاها یا به صورت دمنوش به کاهش علائم کمک می نماید.
مصرف چای جاوه یا چای آلمانی نیز روشی برای درمان نارسایی کلیه با طب سنتی محسوب می شود. به منظور بهره گیری از این چای مقداری از آن را در آب جوش ریخته و صبر کنید تا دم بکشد. سپس مقداری عسل به آن بیفزایید و بنوشید.
دمنوش های پوست درخت بید و همچنین برگ بارهنگ به درمان نارسایی کلیه کمک می کنند.
خوراکی هایی نظیر گزنه، پیاز، ریحان، روغن زیتون، روغن خردل، جنسینگ آسیایی، گل قاصدک و چای سبز به علت خواص خود به کاهش علائم نارسایی کلیه و بهبود و درمان نارسایی کلیه با طب سنتی کمک می کنند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.