علائم کمبود آهن در کودکان

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76758
    madjd
    مدیرکل

    کمبود آهن(زمانی که منابع ذخیره آهن در بدن شروع به تخلیه شدن می کنند) می تواند مشکل برخی کودکان بویژه کودکان نوپا و نوجوانان باشد. این مشکل خصوصا مشکل دخترانی است که دوره های قاعدگی خیلی سخت دارند. در حقیقت ، بسیاری از دختران نوجوان، حتی اگر دوره قاعدگی معمولی داشته باشند، در صورتیکه رژیم شان حاوی میزان کافی آهن نباشد، در معرض خطر کمبود آهن می باشند. ورزشکاران نوجوان آهن را حین عرق ریختن و هنگام تمرینات شدید از دست می دهند.
    بعد از 12 ماهگی ، کودکان نوپا در معرض خطر کمبود آهن هستند زیرا شیرخشک غنی شده با آهن نمی خورند و ممکن است غلات غنی شده با آهن شیرخواران یا غذاهای حاوی آهن کافی به منظور جبران این تفاوت آهن نیز دریافت نکنند.
    هم چنین نوشیدن مقدار زیاد شیر گاو ( بیشتر از 710 میلی لیتر در روز) میتواند کودکان نوپا را در معرض خطر بروز کمبود آهن قرار دهد، زیرا:
    • شیر گاو مقدار آهن کمی دارد.
    • کودکان بویژه کودکان نوپا ، که مقدار زیادی شیر گاو می نوشند ممکن است کمتر گرسنه شده وکمتر مایل به مصرف غذاهای غنی از آهن باشند.
    • شیر جذب آهن را کاهش میدهد و هم چنین می تواند با تحریک سطح روده باعث خونریزی خفیف و از دست دادن آهن در مدفوع گردد.
    کمبود آهن میتواند بر رشد اثر بگذارد و منجر به اختلالات یادگیری و رفتاری شود وهم چنین به سمت کم خونی فقر آهن (کاهش تعداد گلبول های قرمز در بدن) پیشرفت کند.
    بسیاری از مردم مبتلا به کم خونی فقر آهن علائمی نشان نمی دهند، زیرا ذخیره آهن بدن به کندی تخلیه می شود. با پیشرفت کم خونی،ممکن است برخی از این علائم ظاهر شوند:
    • ضعف وخستگی
    • رنگ پریدگی پوست و غشاهای موکوسی
    • ضربان قلب بالا یا یک صدای جدید در قلب ( که بوسیله پزشک با معاینه تشخیص داده می شود )
    • تحریک پذیری
    • کاهش اشتها
    • گیجی یا احساس گیج بودن
    اگر کودک شما هریک از این علائم را دارد، با پزشکتان صحبت کنید که یک آزمایش خون به منظور تشخیص کم خونی فقر آهن انجام داده و احتمالا مکمل های آهن را تجویز کند. با این حال ، بعلت اینکه دریافت زیادی آهن می تواند باعث مشکلاتی شود، شما هرگز نباید قبل از مشورت با پزشک به کودک خود مکمل های آهن بدهید.

    #100198
    zghasemi
    مشارکت کننده

    · برای کلیه شیرخوارانی که با وزن طبیعی متولد می شوند ( اعم از کودکانی که با شیر مادر و یا شیر مصنوعی تغذیه می شوند) دادن قطره آهن از پایان 6 ماهگی و یا همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان 24 ماهگی به میزان روزانه حداکثر 15 میلی گرم آهن المنتال ( خالص ) معادل حداکثر 15 قطره آهن در روز توصیه میشود . در صورتکی که بدلیل اختلال رشد کودک ، تغذیه تکمیلی بین 4 تا 6 ماهگی شروع شود . قطره آهن همزمان با شروع غذای کمکی به میزان 15 قطره در روز باید به شیر خوار داده شود .
    · برای همه کودکان نارس و نیز کودکانی که وزن آنها کمتر از 2500 گرم باشد< اززمانی که وزن آنها به دو برابر وزن هنگام تولد رسید< یا از دو ماهگی (هرکدامزودتر حاصل شود) قطره آهن شروع شود".برای این کودکان میزان آهن 2میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدنمحاسبه میشود.
    · به مادران توصیه میشود که قطره آهن را بین دو وعده شیردهی در عقب دهان شیرخوار چکانده و سپس مقداری آب به او بدهند تا از تیره شدن رنگ دندانها جلوگیری شود ، به مادران نیز یاد آوری شود که قطره آهن بطور طبیعی موجب تیره شدن رنگ مدفوع میگردد که جای نگرانی ندارد.
    · مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند میوه ها و آب میوه های تازه و خانگی به ویژه مرکبات موجب افزایش جذب آهن می شوند و می توان قطره آهن را همراه با آن ها که متناسب با سن کودک باشد توصیه نمود.

    #100203
    s.samadi
    مشارکت کننده

    این مطلب مختص کودکانی هست که از شیر مادر تغذیه نمی کنند؟یعنی اگر از شیر مادر تغذیه بشوند این مشکلات را نخواهند داشت؟

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.