علائم اولیه بارداری

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #117977
    bbce
    مشارکت کننده

    علائم اولیه بارداری
    باردار شدن
    وقتی خانمی باردار می‌شود، به دلیل بعضی تغییرات، مانند سنگین شدن سینه‌ها یا احساس تهوع، از آن مطلع یا به آن مظنون خواهد شد. بیشتر این تغییرات از افزایش سطح هورمون‌های بدن در هفته‌های نخست بارداری ناشی می‌شود و دلیل آن این است که بدن مادر دارد خود را آماده پرورش تغذیه کودک می‌کند.

    علائم اولیه بارداری
    شاید خانم باردار در ابتدا متوجه بارداری خود نشود اما با این حال، یک زن، به هنگام بارداری معمولاً به طور غریزی می‌فهمد که حامله است، زیرا «احساس» متفاوتی دارد. بارداری نشانه‌هایی دارد که توجه به آن مادر را متوجه جنین خود می‌سازد. این نشانه‌ها عبارت‌اند از:
    – عدم وقوع قاعدگی (آمنوره)
    این معمولاً یکی از نخستین علائم حاملگی است، اما برای خانم‌هایی که قاعدگی نامنظم دارند، یا مضطرب، گرفتار و یا بیمار هستند، یا کمبود وزن دارند، شاید این علامت قابل اطمینانی نباشد، و البته برخی مواقع، زنانی که باردارند ممکن است لکه‌بینی و یا مقدار ناچیزی خونریزی داشته باشند. این خونریزی که به نام خونریزی لانه‌گزینی معروف است، هنگامی که تخم بارور شده به دیواره رحم بچسبد، رخ می‌دهد.
    – احساس درد در رحم
    بسیاری از زنان در اوایل بارداری دردهای رحمی را احساس می‌کنند و این می‌تواند برای برخی نسبتا نگران کننده باشد. شایع‌ترین علت احساس درد در واقع مربوط به رشد رحم است. این درد طبیعی است و باید در یک بارداری سالم مورد انتظار باشد. یک احساس سنگینی در ناحیه رحم به وجود می‌آید که اغلب زنان آن را به احساس شروع عادت ماهانه توصیف می‌کنند.

    پیشنهاد مطلب: عوارض شایع دوران بارداری
    – ورم و درد سینه
    ورم و درد سینه نیز یکی دیگر از علائم بارداری می‌باشد. برخی مواقع، این علائم همانند حساس شدن سینه قبل از عادت ماهانه می‌باشد. همچین زنان ممکن است احساس سنگینی و پر بودن سینه را بکنند. این علامت ممکن است ۱ تا ۲ هفته بعد از لقاح تخم شروع شود. ممکن است هاله اطراف سینه پررنگ شود و همچنین یک خط تیره در وسط شکم دیده شود. تیرگی اطراف سینه در برخی زنان بعد از زایمان نیز وجود دارد، اما خط تیره وسط شکم در ماه های اول بعد از زایمان از بین می‌رود.
    ممکن است سینه‌های خانم باردار کمی حالت خارش نیز داشته باشد و رگ‌های روی سطح سینه‌ها برجسته‌تر شوند.
    – احساس طعمی عجیب (مانند طعم فلز) در دهان
    احساس یک طعم عجیب مانند طعم فلز در دهان نیز از نشانه‌های بارداری است.
    – احساس خستگی شدید
    یکی دیگر از علائم بارداری، خستگی دائمی می‌باشد، نه فقط هنگام شب، بلکه هنگام روز. خستگی از اولین هفته بعد از لقاح شروع می‌شود.
    هنوز مشخص نیست که چرا یک خانم باردار دچار خستگی می‌شود، اما محققان بر این باورند که افزایش هورمون پروژسترون دلیل آن است.

    پیشنهاد مطلب: سلامت روانی در دوران بارداری
    – احساس بی‌حالی و شاید سرگیجه
    – افزایش ترشحات مهبل
    – تهوع و استفراغ
    این تهوع معمولا بین هفته‌های دوم تا هشتم بارداری رخ می‌دهد و در هر زمان از شب و روز ممکن است رخ می‌دهد. بیشتر زنان، یک ماه بعد از لقاح دارای حالت تهوع می‌شوند. افزایش هورمون استروژن در اوایل بارداری، ممکن است باعث تهوع شود. تهوع صبحگاهی ممکن است با هوس و یا بیزاری از بعضی غذاها یا بوها همراه باشد.
    تهوع و استفراغ در اغلب زنان، در سه ماهه دوم بارداری کم می‌شود. تهوع و شاید استفراغ، که ممکن است در هر ساعتی از روز رخ دهد.
    – شدت یافتن حالات عاطفی
    بسیاری از زنان در مراحل اولیه بارداری، دارای تغییرات شدید احساسات و گریه شدید می‌شوند. تغییرات ناگهانی در مقدار هورمون‌ها از علل تغییر خلق و خو می‌باشد. زودرنجی و تحریک‌پذیری از این گونه است.
    – تکرّر ادرار
    اوایل دوران بارداری و به خصوص شب‌ها، زنان مکررا نیاز به دفع ادرار دارند. حتی ممکن است هنگام سرفه، عطسه و یا خندیدن مقدار کمی ادرار خارج شود. هر چند ممکن است دفع ادرار به مقدار خیلی کم صورت گیرد. تکرر ادرار ممکن است به علل جسمی و هورمونی باشد.
    – نفخ شکم
    برخی زنان احساس بزرگی و یا نفخ شکمی دارند. معمولا در سه ماهه اول بارداری، وزن زنان حدود نیم کیلو در هر ماه زیاد می‌شود.

    پیشنهاد مطلب: هر آنچه که باید درمورد سه ماهه اول بارداری بدانید
    – افزایش دمای بدن
    بالا رفتن دمای بدن قبل از بلند شدن از خواب نیز یکی از علائم اولیه بارداری می‌باشد. مدت کوتاهی بعد از تخمک گذاری تا اولین دوره عادت ماهانه، بالا رفتن درجه حرارت بدن وجود دارد.

    پیشنهاد مطلب: وظایف پدر در دوران بارداری همسر

    اطمینان از بارداری
    در حین حاملگی هورمون HCG تولید می‌شود. این هورمون توسط جفت که تخم را در رحم تغذیه می‌کند، ایجاد می‌شود.
    HCG اولین بار حدود ۱۱ روز پس از لقاح در خون و بین ۱۲ تا ۱۴ روز پس از لقاح در ادرار قابل اندازه‌گیری است. به طور طبیعی مقدار HCG هر ۷۲ ساعت دو برابر می‌شود. سطح این هورمون در هفته‌های ۸ تا ۱۱ به حداکثر خود رسیده و سپس در ادامه حاملگی کاهش می‌یابد.
    به محض اینکه قاعدگی خانمی به تأخیر افتاد، با آزمایش خون یا ادرار می‌توان مشخص کرد که وی باردار هست یا خیر. این آزمایش را می‌توان نزد پزشک عمومی، درمانگاه تنظیم خانواده، یا مرکز مشاوره بارداری انجام داد.

    #117978
    bbce
    مشارکت کننده
در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.