عكس‌العمل بدن در برابر رژيم‌هاي لاغري غلط

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74473
    e.amini
    مشارکت کننده

    امروزه تعداد افرادي كه به دنبال رژيم‌هاي سريع و آني براي لاغري مي‌گردند، كم نيست. بسياري از افراد نيز از اين فرصت استفاده مي‌كنند و رژيم‌هاي غيراصولي با هزينه‌هاي گزاف را به آنها تحميل مي‌كنند…

    وزن افرادي كه از اين رژيم‌ها تبعيت مي‌كنند، شايد در ظاهر كم شود اما در علم تغذيه به آن كاهش وزن نمي‌گويند چون فقط آب بدن كاهش يافته است. وقتي بدن تحت استرس رژيم غيراصولي قرار مي‌گيرد، مكانيسم‌هاي متعددي به شكل زنجيره‌اي براي حفظ حيات كار خود را آغاز مي‌كنند و در صورت پافشاري فرد بر رژيم ممكن است عوارض بسياري در پي داشته باشد. به اين ترتيب، مکانيسم‌ها و عواقب آنها را با هم مرور مي‌کنيم:

    وقتي بدن احساس مي‌كند در قحطي قرار گرفته، اولين كار، جلوگيري از مصرف چربي‌هاي انباشته شده در آن است كه براي انجام فعاليت‌هاي غيرارادي حياتي هستند. در اين شرايط بدن از منابع كوره‌هاي انرژي يعني عضلات و كبد استفاده مي‌كند كه در آنها ميتوكندري‌هاي فراواني وجود دارد و درشت‌مغذي‌ها را به انرژي تبديل مي‌كند. عضلات شروع به تحليل مي‌كنند و در نتيجه سوختن انرژي ناقص انجام مي‌گيرد و تركيب‌هايي به نام «كتون» ايجاد مي‌شود كه يكي از وظايف آنها ايجاد بي‌اشتهايي است. در اين شرايط محيط به سمت اسيدي شدن مي‌رود، پس دستور تخليه كلسيم و مينرال‌ها (مواد معدني) از اسكلت را صادر مي‌کند كه اين خود زمينه‌ساز پوكي استخوان است. از طرف ديگر، آب ميان بافتي و آب سلولي نيز براي شستشوي مواد زائد از بدن دفع مي‌شود و تمام اين مسايل عوارضي نظير افتادگي عضلات صورت، تحليل عضلات، شل شدن پوست بدن، ريزش مو، كم‌خوني‌هاي گاهي غيرقابل جبران، نوروپاتي و… را به دنبال دارد كه در درازمدت قابل مشاهده هستند.

    حتي در اين شرايط نيز بدن تلاش مي‌كند عوارض ناشي از پيروي فرد از رژيم غير اصولي را جبران كند. مغز سوخت‌وساز بدن را كاهش مي‌دهد درنتيجه حتي با وجود كم خوردن و تحرك بيشتر وزن ثابت مي‌ماند. در صورتي كه باز هم بر ادامه رژيم غيراصولي پافشاري شود،‌ بدن ترفند ديگري دارد و آن ايجاد ولع خوردن است يعني فرد بعد از 15-10 كيلوگرم كاهش وزن به ريزه‌خواري مي‌افتد و ولع خوردن پيدا مي‌كند و در كوتاه‌مدت نه تنها به وزن قبلي، بلكه به بيش از آن بازمي‌گردد. از اين به بعد، بدن عضله‌سازي و ترميم اسكلت نمي‌كند و فقط چربي به خصوص در ناحيه شكم، پهلو و باسن و ران تجمع پيدا خواهد كرد. از جمله عوارض بلندمدت رژيم‌هاي غيراصولي، اختلال‌هاي تغذيه‌اي شامل بي‌اشتهايي عصبي يا تحريك به استفراغ بعد از خوردن غذاست. هر دو اين اختلال‌ها عوارض غيرقابل جبراني دارند كه از آن جمله مي‌توان به آرتروز، كم‌خوني، ريزش مو، تغييرات رنگ پوست و… اشاره كرد. عوارض ناشي از رژيم‌هاي غيراصولي در تمام گروه‌ها يكسان است گرچه بي‌اشتهايي عصبي بيشتر در جوان‌ترها و گروه سني 18 تا 20 سال ديده مي‌شود و بوليميا در سنين بالاتر بروز مي‌كند. توصيه كلي متخصصان تغذيه، پيشگيري از چاقي است زيرا به دنبال چاقي، انتخاب رژيم‌هاي لاغري غيراصولي، ناتواني در ثابت نگه‌داشتن وزن و داشتن رژيم‌هاي يويويي عوارض بي‌شماري در پي دارند.

    منبع:سلامت

    #98692
    madjd
    مدیرکل

    ممنون از مطلب مفیدتون

    #98707
    farzaneh negahban
    مشارکت کننده

    خیلی جالب بود ممنون

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.