عدس، گیاه بنشنی است که در رنگ های مختلف مانند سیاه، زرد، قرمز، نارنجی، سبز و قهوه ای وجود دارد. عدس که بسیار مغذی است به علت مقاوم بودن در برابر خشکسالی در نقاط مختلف جهان به عمل می آید.
به نوشته «ehow» منبع عالی پروتئین است.آهن موجود در آن برای زنان به ویژه در دوران بارداری، قاعدگی و شیردهی و همچنین برای کودکان مفید است. بر خلاف گوشت قرمز، چربی اضافه و کلسترول ندارد.با تنظیم کردن میزان قند خون، به بدن انرژی می رساند.خاصیت آنتی اکسیدان دارد.فیبر بالای موجود در آن، مانع از بروز یبوست می شود. رژیم غذایی حاوی عدس و نخود که سرشار از فلاوانوئیدز است خطر بروز سرطان سینه و ناراحتی قلبی عروقی را کاهش می دهد.