اينكه گفته ميشود برنج كمتري بخوريم به اين دليل نيست كه خود برنج چاقكننده است در واقع، روغن افزوده شده به آن موجب چاقي ميشود. اين موضوع در مورد سيبزميني هم صدق ميكند. عادت خوب نروژيها در مصرف آن به شكل كبابي است كه كالري كمتري به بدن ميرساند. به علاوه، چون روغن به كار رفته در سس سويا مايع است از سسهاي ديگر كه بخشي از روغنشان جامد است، بهتر خواهد بود. زيرا روغنهاي جامد، ايزومر ترانس بالايي دارند كه خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي ـ عروقي را بالا ميبرند اما سس سويا اين مشكل را پيش نميآورد.
البته بايد توجه داشت سس سويا نمك زيادي دارد بنابراين گوشت قرمز يا سيبزميني بايد بدون نمك طبخ شوند تا باعث افزايش فشارخون نشوند. نروژيها همراه با غذا نان خاصي هم ميخورند كه با كره يا كره بادامزميني مزهدار شده است. كره بادامزميني گياهي و از ساير كرههاي گياهي كه از روغن نيمهجامد تهيه شدهاند، بهتر است. روغنهاي نيمهجامد حاوي ايزومر ترانس هستند اما كره بادامزميني طبيعي است و مانند مارگارين صنعتي نيست. گرچه كره بادامزميني بر ساير كرهها بهخصوص كرههاي حيواني ارجحيت دارد، به هر حال بايد توجه داشت كه چاقكننده است و افراط در مصرف آن ميتواند باعث اضافهوزن شود.
منبع : سلامت