-
نویسندهنوشتهها
-
۱۸ آبان، ۱۳۹۱ در ۰۷:۵۴ #74586ezamaniمشارکت کننده
[align=justify]نتيجه برخي تحقيقات نشان ميدهد كه بيش از 300 سال طول ميكشد تا ظروف يك بار مصرف تجزيه شده، به چرخه سالم محيط زيست بازگردد.
همانطور كه از سرنگهاي تزريقي و سوزن سرمهاي غذايي فقط يك بار استفاده ميكنيد، ظروف يك بار مصرف را نيز فقط يك بار مصرف كنيد.
بعضي از مردم با استفاده چندباره از ظروف يك بار مصرف گمان ميكنند با اين كار به محيط زيست كمك كرده يا سبب صرفهجويي در مخارج خود شدهاند! اين دسته سلامت خود و مخارج درمانشان در آينده را ناديده ميگيرند.
جنس اغلب بطريهاي آبمعدني از پليمري به نام پيويسي است كه فقط براي ذخيره كوتاهمدت آب آشاميدني كاربرد دارد.
ريختن سركه، آبغوره، آبليمو يا هر ماده اسيدي ديگري در آن باعث آزاد شدن مواد سمي ميشود و استفاده از آن ممنوع و مضر است.
اغلب ظروف يك بار مصرف پلاستيكي از سنتز موادي به نام مونومر توليد ميشود كه سمي است. ظرفهاي پليمري نيز با مقداري از اين ماده سمي همراهند.
در ظروف پلياتيلن هم مادهاي به نام دايتيهيدروكسي لامين وجود دارد كه استفاده چندباره از بطري سبب تحليل جداره و وارد شدن آن به آب ميشود. برخي بطريها از پلياتيلن ترفناليت يا PET ساخته شدهاست كه حاوي اتيلهيدروكسي آمين است و علاوه بر اينكه نبايد در برابر نور خورشيد يا حرارت و گرما قرار گيرد، محتوياتشان نهايتاً تا يك هفته سالم است.
در برخي از انواع ظروف يك بار مصرف، جداره ظرف براي جلوگيري از واكنشهاي شيميايي با فوم يا مادهاي عايق تا حدودي بهداشتي ميشود اما تكنولوژي و مواد مذكور گران است و بايد نظارت دقيقي بر كيفيت و روند توليد، مواد اوليه، محل تهيه و… صورت گيرد.
وجود يك ترك كوچك ممكن است سبب آلودگي به باكتري كاليفرم شده، سلامت استفاده كننده را به خطر اندازد.
از ظروف پلاستيكي چه براي گرم كردن غذا در مايكروويو چه انجماد در فريزر استفاده نكنيد؛ بخصوص گرما، روند تركيب و آزادي مواد سمي را شدت و سرعت ميدهد. يخزدگي نيز احتمال ترك خوردن و رخنه باكتري كاليفرم را افزايش ميدهد.
بهترين نوع ظروف يك بار مصرف، ظروف ساخته شده با پليلاكتيك اسيد است كه خط توليد را گران ميكند.[/align]
منبع: جام جم
۲۳ آبان، ۱۳۹۱ در ۲۰:۱۳ #98776ناشناسمیهمان.
با سلام
با توجه به آنکه بطريهاي آبمعدني از جنس پليمر پيويسي هرگز نباید برای نگهداری
هرگونه ماده اسيدي استفاده شوند و مطابق با تحقیقات بعمل آمده این کاربرد برای
سلامتی مضر و خطرناک میباشد متاسفانه این امر توسط تولید کنندگان سرکه و آبغوره و
آبلیمو و انواع سس و رب و دوغ و کفیر در کشور ما بندرت مراعات می شود و حتی در
فروشگاه های بزرگ این مواد اسیدی و ترش را بزحمت در ظروف شیشه ای و مناسب می
یابیم.
سوال جدی اینست “چرا مسئولان وزارت بهداشت و یا سازمان استاندارد و یا سازمان
حمایت از مصرف کننده با تولید کنندگان خاطی برخورد نمی کنند و آنها را به مراعات
مسائل بهداشتی از این قبیل ملزم نمی کنند؟!” :huh:
____________________________________________________________________
از مطلب هشدار دهنده شما در مورد “ظروف یکبار مصرف” متشکرم.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.