ظروف مسی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71810
    n.tayebati
    مشارکت کننده

    غذا بزرگ ترین عامل تندرستی است و برای آن که سالم و بانشاط باشیم باید به ارزش تغذیه ای، کیفیت و طعم غذای خود توجه نماییم و از همه مهمتر آن که به کیفیت ظرفی که در آن غذا را طبخ می کنیم هم به اندازه کیفیت ماده غذایی اهمیت دهیم لذا، در اینجا این سؤال مطرح می شود که معمولاً شما در چه ظروفی غذا را طبخ می کنید؟ اکنون ببینیم نظر کارشناسان درباره استفاده از ظروف مسی چیست؟ بسیاری از آشپزهای حرفه ای، ظروف مسی را انتخاب می کنند زیرا مس بهترین رسانای حرارت بوده و بسیار سریع و یک نواخت داغ می شود. اما ظروف مسی گران قیمت هستند و به رسیدگی و صیقل کاری نیاز دارند. برای جلوگیری از فعل و انفعالات شیمیایی مس با مواد غذایی، داخل ظرفهای مسی را با لایه ای از قلع یا فولاد ضدزنگ می پوشانند. ظروف مسی را هرگز نباید در ماشین ظرفشویی قرار داد و باید آنها را بعد از شستن بلافاصله خشک کرد. ظروف مسی، از بهترین نوع ظروف پخت غذا محسوب می شوند، البته درصورتی که قلع اندود شده باشند. اگر ظروف مسی به شکل مناسبی قلع اندود نشده باشند و یا از مواد حاوی سرب برای قلع اندود شدن، استفاده شده باشد، این عنصر می تواند پس از ورود به غذا، در درازمدت سبب ایجاد مسمومیت شود. در صورتی که ظروف مسی، قلع اندود نشده باشد، ورود یون مس به غذا در طولانی مدت، سبب تاثیر نامطلوبی بر احشاء و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو، کمک می کند. به همین دلیل آن رابا فلزی دیگر مثل قلع می پوشانند. بنابراین باید در هنگام شستشو احتیاط کرد که این لایه از بین نرود یا خش برندارد. از سوی دیگر مواد اسیدی یا غذاهای ترش، سبب از بین رفتن لایه رویی ظروف مسی می شود بنابراین هرچند وقت یکبار، باید این ظروف، قلع اندود شود. این فلز هنگامی که در مقادیر زیاد وارد غذا می شود باعث تهوع، استفراغ و اسهال می شود. مس نسبت به حرارت و مواد اسیدی حساس می باشد، و می تواند با موادغذایی واکنش ایجاد کند. برای جلوگیری از این واکنش، سطح ظروف مسی را قلع اندود می کنند و برای پخش یکنواخت و راحت قلع درصدی نیز سرب به آن اضافه می کنند. این ظرف در برابر حرارت و اسید کاملاً ناپایدار است، و دوباره در صورت حرارت بالایا موادغذایی اسیدی، رنگ سفید ظرف مسی از بین می رود و رنگ قرمز مس آشکار می شود، پس بدیهی است پوشش قلع همراه سرب آن وارد ماده غذایی می شود. مراقب باشید: از طریق ظروف مسی دریافت مس در بدن 2تا3 برابر افزایش می یابد که این عامل منجر به ابتلابه بیماری ذخیره ای مس در کبد و در نهایت از کار افتادن کبد و مرگ می شود. لذا در صورت استفاده از ظروف مسی باید این ظروف قلع اندود باشند. پزشکان پختن غذاهای اسیدی و یا ماندن غذا به مدت زیاد در ظروف مسی را بسیار مضر دانسته و می گویند: تهیه غذاهای اسیدی و یا نگه داشتن غذا به مدت زیاد در این ظروف، باعث جداسازی مس و وارد شدن آن در داخل غذا شده و درنتیجه فرد به علت میزان زیاد ذخایر مسی در بدن دچار مسمومیت با مس می شود. اختلالات گوارشی از مهمترین علائم مسمومیت با مس است. مهمترین عوارضی که آلودگی با مس در بدن ایجاد می کند اختلالات گوارشی است که بیشتر به صورت اسهال های شدید نمایان می شود. می توان از دیگر عوارض مسمومیت با مس را اختلال در عملکرد بعضی از آنزیم های بدن برشمرد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.