95% از کارنیتین بدن در ماهیچه های اسکلتی ذخیره می شود. کارنیتین در متابولیسم – سوخت و ساز بدن- نقش حیاتی ایفا میکند. از طرفی در برنامه غذایی گیاهخواران محتوای کارنیتین کمتر از دیگران است.
دانشمندان دانشگاه پزشکی ناتینگهام ، 2 مطالعه را بر روی 41 فرد 22 ساله در 2 گروه گیاهخوار و غیر گیاهخوار آغاز نمودند. در مطالعه اول ال – کارنیتین در طی 5 ساعت به صورت داخل رگی تزریق شد و در مطالعه دوم 3 گرم ال- کارنیتین به صورت خوراکی به آنها خورانده شد.
نتایج این مطالعات نشان داد که مقدار کارنیتین سرمی ، محتوای کارنیتین ماهیچه ای، انتقال دهنده های کارنیتین در ماهیجه ها (OCTN2 – انتقال دهنده RNA – بیانگر پروتئین ) به طور معنی داری در افراد گیاهخوار کمتر از غیر گیاهخوار است.
در نتیجه ، مقدار کارنیتین در ماهیچه افراد گیاهخوار و قابلیت انتقال کارنیتین به ماهیچه ها در افراد گیاهخوار کمتر از غیر گیاهخوار است. و حتی استفاده از یک دوز ال – کارنیتین برای افزایش ذخیره کارنتین در گیاهخواران چندان نیست.
Am J Clin Nutr August 2011 ajcn.012047
doi: 10.3945/ajcn.111.012047
زهره عظیمی – کارشناس تغذیه