-
نویسندهنوشتهها
-
۶ مرداد، ۱۳۹۲ در ۰۶:۲۸ #77895s.samadiمشارکت کننده
یک فراپژوهش در سال ۱۹۹۹ نتایج ۵ پژوهش غربی را در این زمینه ترکیب کرد. این فراپژوهش، میزان مرگ و میر را اینگونه گزارش کرد (اعداد کوچکتر نشاندهندهٔ مرگ و میر کمتر است): در بین افراد ماهیخوار ۰٫۸۲، گیاهخواران ۰٫۸۴، گوشتخواران گهگاهی ۰٫۸۴، گوشتخواران منظم و وگانها هم بیشترین میزان مرگ و میر به اندازهٔ ۱ را داشتند. این مطالعه تعداد مرگها را در هر دسته گزارش کردهاست و انتظار طیفهایی از خطاها را دارد که برای هر نسبت و تنظیماتی که روی دادههای صورت گرفتهاست، ممکن است روی دهد. به هر حال «مرگ و میر کمتر، بسیار بخاطر رواج (به نسبت) کم دخانیات در این گیاهخواران بودهاست.» در دلایل اصلی مرگ که پژوهش شدهاند، تنها یک تفاوت در میزان مرگ و میر به رژیم غذایی نسبت داده میشود که: «گیاهخواران در مقایسه با گیاهخواران به میزان ۲۴٪ مرگ و میر کمتری بر اثر بیماری قلبی ایسکمیک داشتند. و هیچ ارتباطی بین رژیم غذایی گیاهخواری با دیگر دلایل عمدهٔ مرگ برقرار نشد
در «مرگ و میر گیاهخواران بریتانیایی»، نتیجهٔ مشابهی به دست آمد:«گیاهخواران بریتانیایی مرگ و میر کمتری در مقایسه با مردم عادی دارند. نرخ مرگ آنها مانند افراد غیرگیاهخوار قابل مقایسه (همتراز) با آنهاست که نشان میدهد، بیشتر این برتری میتواند به فاکتورهای سبک زندگی نامربوط به رژیم غذایی نسبت داده شود، مثل رواج کمتر دخانیات و وضعیت اجتماعی، اقتصادی عموما بالای آنها، یا جنبههای رژیم غذایی آنها غیر از پرهیز از گوشت و ماهی.»[
پژوهش بهداشت و تندرستی اَدوِنتیست، پژوهش در جریانی است از امید به زندگی در بین ادونتیستهای روز هفتم. این تنها پژوهشی است در بین دیگر پژوهشها که گواه مثبتی را برای گیاهخواری دارد. محققین یافتهاند که ترکیب سبکهای زندگی مختلف میتواند امید به زندگی را تا به اندازهٔ ۱۰ سال تحت تاثیر قرار دهد. در بین سبکهای زندگی مختلف بررسی شده، رژیم غذایی گیاهخواری، تخمین زده شد که حدود ۱،۱/۲ -۲ سال به زندگی بیافزاید
پژوهش بهداشت و تندرستی ادونتیست، در یک پژوهش دیگر نیز به کار گرفته شدهاست با نام «آیا مصرف کم گوشت، امید به زندگی را در انسانها افزایش میدهد؟» که توسط ژورنال آمریکایی تغذیهٔ پزشکی منتشر شدهاست. این فراپژوهش نتیجه گرفت که مصرف کم گوشت (کمتر از یک بار در هفته) و دیگر انتخابهای سبک زندگی به میزان قابل توجهی امید به زندگی را افزایش میدهد.این پژوهش نتیجه گرفت «یافتهها از یک دستهٔ بزرگسالان سالم این احتمال را بالا میبرد که پیروی طولانی مدت (≥۲ دهه) از یک رژیم گیاهخواری میتواند بعدا به میزان قابل توجه ۳٫۶ سال افزایش در امید به زندگی ایجاد کند.» به هرحال این مطالعه همچنین نتیجه گرفت «بعضی از چند سانیها در مزیت بقا در گیاهخواران ممکن است بر اثر تفاوتهای جشمگیر در بین پژوهشها در این موارد بوده باشد: تطبیقهای آماری، تعریف گیاهخواری، خطای اندازهگیری، توزیع سن، تاثیر داوطلب سالم و خوردن غذاهای گیاهی خاص توسط گیاهخواران. این پژوهش جلوتر میگوید: «این مسئله، این احتمال را بالا میبرد که یک الگوی غذای کم گوشت و پرگیاه ممکن است عامل محافظتی علّی درست باشد، به جای تنها حذف گوشت از رژیم غذایی» در یک مرور اخیر بر پژوهشهای مربوط به الگوهای رژیم کمگوشت در ارتباط با مرگ ومیر به هر علتی، سینگ (Singh) یادآور میشود که «۵ تا از ۵ پژوهش اشاره میکنند که بزرگسالانی از یک الگوی کم گوشت و پرگیاه پیروی کردهاند، نسبت به الگوهای دیگر خوردن، کاهش قابل توجه یا به طور حاشیهای قابل توجهی (marginally significant) در ریسک مرگ و میر را تجربه میکنند»مطالعههای آماری، همچون مقایسهٔ امید به زندگی با محل زندگی و رژیم غذایی محلی در اروپا هم، امید به زندگی را به میزان قابل توجهی در جنوب فرانسه بیشتر یافتهاند، که در آنجا رژیم غذایی مدیترانهای کم گوشت و پرگیاه معمول است، در مقایسه با شمال فرانسه که در آن رژیم با محتوای گوشتی زیاد معمول است
یک پژوهش توسط انستیتو داروهای پزشکی و پیشگیرنده و انستیتو شیمی تنکرد شناختی به مشاهدهٔ یک گروه ۱۹ نفره گیاهخواران (شیرزردهگیاهخوار) پرداخت و از یک گروه مقایسهٔ ۱۹ نفره از همهچیزخواران انتخاب شده از همان منطقه استفاده کرد. یافتههای این پژوهش نشاندهندهٔ این است که این گروه گیاهخواران (شیرزردهگیاهخوار) در مقایسه با گروه غیر گیاهخوار، میزان کربوکسی متیلیزین (carboxymethyllysine) پلاسما و محصولهای نهایی گلیکاسیون پیشرفته (advanced glycation endproducts) (AEGs) قابل توجهی بیشتر داشتهاندکربوکسی متیلیزین یک محصول گلیکاسیون (glycation) است که نشاندهندهٔ یک معیار استرس اکسیدگر و آسیب طولانی مدت به پروتئینها در افزایش سن آترواسکلروزیس (atherosclerosis) و دیابت است. «محصول نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AEG) ممکن است نقش مهم معکوسی بازی کنند در آترواسکلروزیس، دیابت، افزایش سن و خرابی مزمن کلیه (chronic renal)»بزرگترین پژوهش (تا بهحال) رژیم غذایی در مقابل طول عمر و یک میزبان (host) بیماریهای غربی، پروژهٔ چین (China Project) بودهاست که یک «بررسی نرخ مرگ برای ۱۲ نوع مختلف سرطان برای بیش از ۲۴۰۰ بخش و ۸۸۰ میلیون نفر (۹۶٪) از شهروندان این بخشها» بودهاست که ترکیب شده بود برای مطالعهٔ رابطهٔ بین نرخهای مرگ و میر مختلف و انواع رژیم غذایی، سبک زندگی و ویژگیهای زیست محیطی در ۶۵ بخش بیشتر شهرنشین چین که به صورت اشتراکی توسط دانشگاه کُرنِل (Cornell) و دانشگاه آکسفورد و آکادمی داروهای پیشگیرندهٔ چین در طول ۲۰ سال انجام شد. رابطهای قوی میان میزان مصرف و نتیجه (dose-response relationship) یافت شد، بین میزان غذای حیوانی در رژیم غذایی و دلایل اصلی مرگ و میر در غرب، یعنی: بیماری قلبی، دیابت و سرطان.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.