مواد لازم:
۶٠٠ گرم گوشت بدون استخوان گوسفند (گوشت گردن بهتر است)
١ لیوان نخود (یک چهارم لیتر)
١ لیوان لوبیا سفید
١ لیوان عدس
١ لیوان برنج
١۵٠ گرم تره
١۵٠ گرم ترخون
طرز تهیه:
حبوبات را شب قبل در آب سرد خیس میکنیم، از پختن نخود و لوبیا همراه گوشت خوداری میکنیم، چون معمولآ دانستن مدت طبخ اینگونه حبوبات مشکل است و بستگی به نوع آن دارد، به همین خاطر نخود و لوبیا را جداگانه میپزیم و در آخر آنها را باهم به مدت لازم طبخ میکنم، برای طبخ همیشه از شعله کم استفاده کنید و مواد را به آرامی بجوشانید از جوشش شدید جدا خوداری کنید.
گوشت، لوبیا و نخود را پخته تا اینکه آنها تقریبآ پخته و از حالت سفتی خارج شده باشند.
گوشت را پس از پختن با مخلوط کن خورد میکنید تا بصورت کاملآ خورد شده درآید، سپس آن را با لوبیا و نخود دریک قابلمه بزرگ ریخته برای مرحلهی بعدی طبخ آماده کنید، برنج را هم اضافه کرده بمدت کافی بجوشانید تا دانه برنج تقریبآ در آش محو شود، اگر از برنج آش استفاده کنید این مرحله زودتر انجام خواهد شد و همچنین آش شما قوام بهتری خواهد یافت.
در این مرحله ترخون و تره را خورد کرده با عدس به دیگر مواد اضافه کنید، نمک به اندازه ی دلخواه بزنید و طبخ را بر روی شعله ی ملایم ادامه دهید و مداوم آن را بهم بزنید. این کار را نیم ساعت یا بیشتر ادامه دهید تا آش تان آماده شود.
* این آش شبیه به آش شله قلمکار تهرانی ها
کلینیک رژیم درمانی نوین- دکتر فرشچی