رژیمهای غذایی سرشار از ویتامین D و کلسیم میتوانند خطر یائسگی زودرس را در زنان کاهش دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، متخصصان آمریکایی در این بررسی دریافتند زنانی که حجم بیشتری ویتامین D در رژیم غذایی روزانهشان موجود است ۱۷ درصد کمتر با یائسگی زودهنگام مواجه میشوند.
“الکساندرا پوردو اسمیت” یکی از متخصصان این مطالعه گفت: مشاهدات آزمایشگاهی حاکی از وجود ارتباط بین ویتامین D با برخی مکانیزمهای هورمونی مربوط به فرسوده شدن تخمدان است.
متخصصان علوم پزشکی در آمریکا همچنین اظهار داشتند: کلسیم در مقایسه با ویتامین D تاثیرگذاری کمتری در پیشگیری از یائسگی زودهنگام دارد و زنانی که بالاترین میزان کلسیم را در رژیم غذاییشان دارند ۱۳ درصد کمتر با مشکل یائسگی زودرس روبرو میشوند.
در این بررسی ۱۱۶ هزار و ۴۰۰ پرستار زن حضور داشتند. تمامی این زنان در سال ۱۹۸۹ و در زمان پاسخ به پرسشنامه اولیه بین ۲۵ تا ۴۲ سال سن داشتهاند. پس از این سال، هر دو سال یکبار پرسشهایی در مورد رفتارهای مختلف این زنان و شرایط جسمیشان مطرح شد.
به گزارش مدیکال دیلی، متخصصان با بیان اینکه مصرف میزان قابل توجهی ویتامین D و کلسیم به بهبود وضعیت سلامتی کمک میکند، اظهار داشتند: مصرف ویتامین D نقش زیادی در جلوگیری از یائسگی زودهنگام دارد.