به طور کل در علم تغذیه در مورد یک وعده غذایی صحیح صحبت نمیشود و در مورد الگوی خوراکی صحیح صحبت میشود به این مفهوم که در یک الگوی خوراکی صحیح در یک روز، که دانشگاه هاروارد از هر وعده غذایی این الگو به عنوان MY PLATE یا «بشقاب من» یاد میکند، در هر وعده غذایی حتما ۴ گروه اصلی خوراکی وجود داشته باشد. اما از نظر فیزیولوژی گوارش یا شرایط مناسب تنظیم اشتها و گرسنگی بین تمام وعدههای خوراکی صبحانه اهمیت بیشتری دارد. مطالعات مختلفی که در این زمینه انجام شده، نشان داده افرادی که (در همه گروههای سنی) به هر دلیلی صبحانه نمیخورند، تنظیم وعدههای خوراکی و همچنین مدیریت گرسنگی و اشتها طی روز برایشان بسیار مشکل میشود و احتمال بروز چاقی و اضافهوزن در این افراد بیشتر است. از طرفی گفته میشود ایدهآلترین الگوی تغذیهای روزانه شامل ۳ وعده غذای اصلی (صبحانه، ناهار، شام) و ۳میانوعده (بین صبحانه و ناهار، ناهار و شام، قبل از خواب) است که با فواصل زمانی معین در ساعات بیداری تنظیم شود و ایدهآلترین حالت این است که در تمام این وعدهها از هر ۴ گروه اصلی خوراکیها وجود داشته باشد. به بیان ساده، اگر مساحت بشقاب هر وعده را صددرصد در نظر بگیریم، یکسوم آن میتواند پروتئین سفید (ماهی، میگو یا گوشت پرندگان) باشد که چربی و چربی اشباع کمتری دارد و دوسوم دیگرش به طور مشترک از غلات کامل (غلات سبوسدار) و گروه سبزیها و صیفیها و میوهها باشد. در کنار این بشقاب میتواند مقداری از گروه لبنیات کمچربی و مقدار کمی روغن مایع گیاهی هم وجود داشته باشد. مهمترین نوشیدنی در کنار «بشقاب من» آب است و هیچ نوشیدنی دیگری نمیتواند جایگزین آب شود.