صبحانه را حذف کنیم یا نه؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71418
    s.samadi
    مشارکت کننده

    هدف از اين مطالعه، کسب اطمينان در اين مورد است که آيا خوردن صبحانه يا حذف صبحانه، دريافت انرژي، مصرف انرژي توسط بدن و غلظت هاي انسولين، گلوکز، ليپيد در حال گردش در زنان سالم را تحت تاثير قرار مي دهد يا خير.
    طراحي: در يک مطالعه متقاطع تصادفي، 10 نفر زن [که ميانگين± انحراف معيار براي نمايه توده بدن (BMI به صورت kg/m2) برابر با 4/1± 2/23بود] تحت دو دوره 14 روزه از مصرف صبحانه و يا حذف صبحانه قرار گرفتند که اين دوره ها توسط يک فاصله دو هفته اي از هم جدا شدند. در دوره مصرف صبحانه (EB)، افراد مورد مطالعه غلات به همراه شير دو درصد چربي را به عنوان صبحانه پيش از ساعت 0800 صبح، يک بيسکوييت شکلاتي را بين ساعت1030 تا 1100 مصرف کردند. در دوره حذف صبحانه (OB) افراد مورد مطالعه بيسکوييت را بين ساعت هاي 1030 و 1100 و غلات به همراه شير را بين 1200 و 1330 مصرف کردند. سپس افراد تحت مطالعه همچنين 4 وعده اضافي را با محتواي مشابه معمول در ساعات از پيش تعيين شده در روز مصرف مي کردند و همچنين دريافت غذاي خود را در سه روز از هر دوره ثبت کردند. غلظت گلوکز، چربي، انسولين و مصرف انرژي در حالت استراحت (REE) در حالت ناشتا و همچنين پس از وعده غذايي آزمايش ، قبل و بعد از هر دوره آزمايش اندازه گيري شد.
    يافته ها: گزارش دريافت انرژي در دوره مصرف صبحانه، بسيار کمتر بود (p=0.001)، و مصرف انرژي در حالت استراحت تفاوت زيادي بين دو دوره نداشت. حذف وعده صبحانه نسبت به مصرف صبحانه به شدت با کلسترول کل و کلسترول LDL در حالت ناشتا، مرتبط بود (به ترتيب 14/3 و 43/3 mmol/L و 55/1 و 82/1 mmol/L ؛ p=0.001). سطح زير منحني براي پاسخ به انسولين نسبت به وعده غذايي آزمايش، پس از دوره مصرف صبحانه نسبت به دوره حذف صبحانه بسيار کمتر بود (p<0.01).
    نتيجه گيري: حذف صبحانه در ليپيد هاي ناشتا و حساسيت نسبت به انسولين پس از صرف غذا، ايجاد اختلال مي کند و اگر افزايش دريافت انرژي مشاهده شده ادامه يابد، مي تواند منجر به افزايش وزن شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.