كشف مهم دكتر حميد فرشچي در منافع خوردن ناشتايي
كشف تازه دكتر حميد فرشچي از پژوهشگران پزشكي در دانشگاه ناتينگهام انگلستان ديروز خبر صفحه اول تعدادي از روزنامه هاي جهان بود. دكتر فرشچي گفته است كه مصرف ناشتايي كامل، به ويژه نان تهيه شده از آرد خالص، سطح كلسترول خون را در طول روز پايين نگه مي دارد و بر تأثير انسولين كه با حضور آن، سلول هاي بدن قند را از جريان خون گرفته و به صورت انرژي ذخيره مي كنند مي افزايد. دكتر فرشچي در مصاحبه خود همچنين گفته است كه خوردن ناشتايي كامل در دراز مدت منافع بي شمار دارد و توصيه كرده است كه افراد بدون خوردن ناشتايي خانه را ترك نكنند. ناشتايي بايد هر روز در ساعت معين و در بامداد مصرف شود و نان خالص قسمتي از آن باشد. وي كه پس از تجربه روي گروهي از افراد، اين نتايج را به دست آورده همچنين گفته است كه خوردن ناشتايي از پرخوري در ساير ساعات روز و در نتيجه اضافه وزن پيدا كردن جلوگيري مي كند. دكتر فرشچي در پايان مصاحبه طولاني خود، بار ديگر تأكيد كرده است كه خوردن ناشتايي منافع متابوليك فراوان دارد و كساني كه از اين وعده غذايي گريز نكنند روان و جسمي بهتر خواهند داشت و كمتر رنجور خواهند بود و بيمار خواهند شد. افغان ها و مردم نواحي شرقي ايران كه نان گندم خالص غذاي اصلي آنها را تشكيل مي دهد، كمتر از ديگران دچار بيماري هاي قلب و عروق و مشكلات متابوليك و رواني مي شوند و در طول روز بهتر كار مي كنند. در اين مناطق اهميت نان به حدي است كه غذا خوردن را هم «نان خوردن» مي گويند.
به نقل از روزنامه همشهری 10 اسفند 83