به گزارش ایسنا و بنا بر توضیحات یک متخصص، در پاستوریزه شدن شیر تمامی میکروبهای بیماریزای این ماده از بین میرود، بنابراین نیازی به جوشاندن آن نیست، ضمن آن که جوشاندن مجدد شیر پس از پاستوریزه شدن باعث از بین رفتن برخی ویتامینهای آن میشود. در استرلیزه کردن شیر نیز علاوه بر میکروبهای بیماریزا تمامی میکروبهای غیربیماریزا نیز از بین میروند، به همین دلیل ضمن حفظ شرایط نگهداری میتوان شیرهای استرلیزه را تا مدت طولانی برای مصرف نگهداری کرد.
در مواد لبنی و شیرهای مدتدار به هیچ عنوان ماده نگهدارنده و مواد افزودنی برای ماندگاری بالا اضافه نمیشود. درخصوص شرایط تهیه و نگهداری شیر پاستوریزه و استرلیزه: چنانچه اکسیژن را از نزدیک ماده حذف کنیم و حین نگهداری جلوی نفوذ نور را به داخل بسته بگیریم همچنین از شیر خام اولیه به خوبی استفاده کنیم، شیر پاستوریزه از لحاظ ارزش غذایی هیچ تفاوتی با شیرخام ندارد و حتی میتوان از شیر برای چند ماه در سرما نگهداری کرد.
منبع : ایسنا