کودکانی که در شش ماه نخست تولد بهطور کامل از شیر مادر بهرهمند میشوند در مقایسه با کودکانی که کمتر شیر مادر میخورند، به آسم کمتر دچار میشوند.
استفادهی زودهنگام از غذاهای آلرژیزا زمینهی ابتلا به آسم و شدت آن را در کودکان فراهم میکند. با وجود آن که علت قطعی بیماری آسم هنوز مشخص نشده است اما عوامل ارثی، محیطی و بیولوژیک در بروز آن تاثیر بسزایی دارد.
پسران بیش از دختران به آسم مبتلا میشوند و در 80 درصد موارد قبل از شش سالگی علایم این بیماری بروز میکند.آسم والدین و سابقهی ابتلاء به آلرژی درصد ابتلا به آسم را افزایش میدهد.
قرار گرفتن مداوم در معرض دود تنباکو و کلر در استخرها درصد ابتلا به آسم را در افراد مستعد که زمینهی ابتلا به این بیماری را دارند، افزایش میدهد.
مبتلایان به آسم باید هر سال علیه آنفلوانزا واکسینه شوند چون این بیماری جزو مهمترین عوامل موثر در بروز حملات آسم است.
قرار گرفتن در معرض گرد و غبار، بوهای تند و دود در تشدید علایمی نظیر سرفههای خشک و مکرر و اختلالات تنفسی موثر است.
در افرادی که زمینههای ارثی و استعداد ابتلا به آسم در آنها وجود دارد رعایت اصول تغذیهای و پرهیز از مصرف مواد غذایی حساسیتزا مانند خربزه، انگور، کیوی، ادویهجات و مواد افزودنی ضروریست.