-
نویسندهنوشتهها
-
۳۱ فروردین، ۱۳۹۳ در ۱۰:۱۶ #82571z.yariمشارکت کننده
از آن جا که اسم این محلول پروتئینی را از ابتدا شیر سویا گذاشتند، بسیاری از افراد آن را با شیر گاو مقایسه می کنند؛ در حالی که شیر سویا یک محصول کاملا گیاهی است و هیچ ارتباطی به شیر گاو ندارد. تنها شباهت این محلول، رنگ شیری آن است که البته کمی از شیر گاو کدرتر است.
مزه شیر سویا هم کاملاً مشابه طعم غلات و مانند طعم غذاهای مخصوص کودکان یا مزه ای شبیه غلات صبحانه است. شیر سویا، فاکتورهایی دارد که جذب کلسیم را افزایش می دهد. به همین دلیل هم در دوران یائسگی خانم ها باید هم از کلسیم استفاده کنند هم از فاکتورهایی که جذب کلسیم را بالا می برد. پس هم به شیر گاو احتیاج داریم هم به شیر سویا.
سویا اولین گیاهی است که خواص آن به شدت به فرآورده های حیوانی نزدیک است. به دلیل این که پروتئین بسیار بالایی دارد. این پروتئین از لحاظ ارزش غذایی به جز دو اسیدآمینه ی متیونین و سیستئین، بسیار غنی و تقریبا شبیه گوشت هستند.
خواص اصلی سویا، کاهش بیماری های قلبی، کاهش کلسترول خون و پوکی استخوان، کنترل وزن و کاهش عوارض یائسگی است. به علاوه، چون سویا شبیه شیر است اما لاکتوز ندارد؛ برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، بسیار مفید است. همچنین سویا فیبر بسیار بالایی دارد که حجم مدفوع را بالا و کلسترول را پایین می آورد. در نتیجه، مصرف کنندگان آن دچار یبوست نمی شوند و خطر بیماری های ناشی از یبوست و سرطان روده در آن ها کاهش می یابد.
مهم ترین مسالهای که سویا می تواند ایجاد کند، حساسیت است. زیرا بعضی ها به این مواد حساسیت دارند. بنابراین وقتی شیر سویا را برای اولین بار استفاده می کنند، مانند افرادی که به بادمجان یا گوجه فرنگی حساسیت دارند، دچار کهیرهای پوستی و گرفتگی صدا می شوند.
____________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.