-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ فروردین، ۱۳۹۴ در ۰۰:۱۴ #88533e.aminiمشارکت کننده
کلسيم، مهمترين ريزمغذي شير است که تحتتاثير ترکيبهاي موجود در چاي قرار ميگيرد و غير از آن، ساير ريزمغذيهاي شير هم تاحدي در صورت ترکيب با چاي تخريب خواهند شد.
يکي از مشکلاتي که در اثر مخلوط کردن شير با چاي بهوجود ميآيد، کاهش ارزش تغذيهاي شير است. البته بايد بدانيم که هدف مصرفکننده از نوشيدن شيرچاي، بهدست آوردن خواص شير است يا مزاياي چاي. اگر فردي براي دريافت ريزمغذيهاي موجود در شير که مهمترين آنها کلسيم است، شيرچاي مصرف ميکند، بايد بداند ارزش تغذيهاي شير مصرفي او تحتتاثير ترکيبهاي موجود در چاي مانند پليفنولها و کافئين قرار ميگيرد و تا حد چشمگيري پايين ميآيد.
پليفنولها ميتوانند با کلسيم شير ترکيب و باعث دفع آن از بدن شوند. بد نيست بدانيد که کلسيم براي جذب در بدن به محيطي اسيدي نياز دارد در حالي که چاي يا قهوه، محيط قليايي دارند بنابراين زماني که شير را به قهوه يا چاي اضافه ميکنيد، اسيديته دستگاه گوارش پايين ميآيد و در اين حالت، pH دستگاه گوارش، pH خنثي يا قليايي ميشود. به اين ترتيب، جذب کلسيم شير در صورتي که بهصورت شير خالص يا مخلوطي با چاي و قهوه وارد بدن شود، بسيار متفاوت خواهد بود. بهطور کلي، تراکم کلسيم دريافتي از يک ليوان شير ساده، بهمراتب بيشتر از شيري است که با چاي يا قهوه مخلوط شده باشد.
کلسيم، مهمترين ريزمغذي شير است که تحتتاثير ترکيبهاي موجود در چاي قرار ميگيرد و غير از آن، ساير ريزمغذيهاي شير هم تاحدي در صورت ترکيب با چاي تخريب خواهند شد. از اينرو، با خوردن شيرچاي، نه ميتوانيد از خواص چاي بهرهمند شويد و نه از خواص شير، مگر اينکه نسبت ترکيب در حدي باشد که يکي از اين مواد بر ديگري برتري مشهودي داشته باشد. شيرچاي ميتواند بهصورت تفنني در برنامه غذايي قرار گيرد اما مصرف مداوم اين نوشيدني توصيه نميشود.
منبع: سلامت نیوز
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.