شکلات تلخ

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #68597
    tavakoli
    مشارکت کننده

    شکلات‌های تیره و تلخ به علت داشتن آنتی‌اکسیدان و فلاوونیدها برای درمان بیماری‌های قلبی – عروقی و افزایش مقاومت بدن مؤثر شناخته شده است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد شکلات‌های خالص و تصفیه‌نشده از تشکیل لخته خون نیز جلوگیری می‌کند.

    شکلات‌های تیره که پایه اصلی آنها از کاکائو تشکیل شده است، دارای خواص گوناگون و متعددی است و روز به روز، بر تعداد این خواص اضافه می‌شود. شکلات‌های تیره را می‌توان به دو نوع شیرین و تلخ تقسیم‌بندی کرد که اکثر مطالعات و تحقیقات انجام‌شده، انواع تلخ آن را برای سلامتی بدن مفید می‌دانند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در کاکائو، مهمترین ویژگی مؤثر این ماده غذایی در سلامتی افراد است.

    ▪ ارتباط میان مصرف شکلات و کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی چیست؟
    مصرف منظم شکلات‌های تلخ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. مطابق با تحقیقات انجام شده، ترکیبات موجود در شکلات، مانع از اکسید شدن کلسترول شده و میزان کلسترول بد (LDL) را در خون کاهش می‌دهند. از طرف دیگر این ماده غذایی باعث افزایش اکسید نیتریک که ترکیب تعیین‌کننده میزان فشار خون است، می‌شود و به دنبال افزایش خاصیت کشانی رگ‌ها، فشار خون کاهش پیدا می‌کند. در خصوص میزان مصرف روزانه شکلات باید گفت اندازه خاصی را نمی‌توان برای آن در نظر گرفت اما مانند دیگر رژیم‌ها از مصرف بیش از اندازه آن باید خودداری شود.
    ▪ در خصوص دیگر خواص مفید شکلات‌های تلخ توضیح دهید.
    از دیگر خواص مصرف شکلات‌ها می‌توان به کاهش احتمال تشکیل لخته خون اشاره کرد. ترکیبات موجود در شکلات تلخ احتمال چسبندگی پلاکت‌های خون را به میزان قابل توجهی کاهش داده و مانع از تشکیل لخته خون می‌شود. مطابق با تحقیقات اخیر، وجود ترکیبی به نام تئوبرومین در درمان سرفه مؤثر است. این ترکیب نقش مهمی در متوقف کردن سرفه‌های مداوم دارد.
    ▪ گفته شده است شکلات خاصیت شادی‌بخشی هم دارد.
    امروز نیز محققان با انجام تحقیقات گسترده‌ای، دریافته‌اند ترکیب فلاوانولز موجود در شکلات، سبب افزایش بازده کاری و رفع خستگی می‌شود. این ترکیب سبب افزایش جریان خون در مغز انسان و افزایش هوشیاری می‌شود. علاوه بر این، این ماده غذایی خوش‌طعم باعث پیشگیری از کاهش توانایی مغز در اثر کهولت سن می‌شود.
    مصرف کاکائوی تلخ برای افراد مبتلا به بیماری‌ های کبدی همانند یک مرهم عمل می ‌کند و می ‌تواند درمانی برای بیماری آن ها باشد.
    به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بر اساس این تحقیق مشخص شد که آنتی اکسیدان موسوم به فلاوانول در شکلات سیاه و تلخ عامل اصلی در کاهش فشار خون و دردهای مزمن کبدی است و باعث سُست شدن عضلات بدن به هنگام احساس دردهای کبدی می‌ شود.
    در مصرف شکلات باید حد اعتدال را رعایت کرد زیرا مصرف بیش از اندازه آن می تواند مشکل ساز باشد و در واقع مصرف هوشمندانه و متعادل آن است که به سلامتی بدن کمک می کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.