-
نویسندهنوشتهها
-
۲۶ آذر، ۱۳۹۰ در ۱۳:۲۹ #71784s.farziمشارکت کننده
شويد گياهي است يكساله يا دوساله كه گاهي ارتفاع آن به يك متر نيز ميرسد . ريشه آن راست و مخروطي شكل و سفيد است . اين گياه در اكثر نقاط دنا منجمله قسمتهاي جنوب اروپا ،مصر ،آمريكا و چين پرورش داده مي شود .
ميوه شويد بيضوي ،مسطح وب طول 4 ميليمتر و عرض 3 ميليمتر است . رنگ آن قهوه اي روشن و در سطح آن برجستگيهايي برنگ زرد و در كناره هاي آن لبه بال مانندي به رنگ زرد روشن ديده مي شود .
تركيبات شيميايي:
تخم شويد داراي 3درصد روغن مي باشد
خواص داروئي:
تخم شويد اثرات درماني زيادي دارد منجمله بعنوان ضد تشنج ،ضد درد، نفخ شكم ، ادرار آورو راي تقويت معده بكار مي رود .
براي كسانيكه اشتهاي زيادي به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شود بهترين دارو است زيرا اشتها را زياد كرده معده را تقويت مي كند و انرژي به بدن مي دهد . تخم شويد را مي توان براي ناراحتي معده ، بي خوابي و ضد گاز معده بكار برد . خانمهاي شير ده كهش ير آنها كم است بايد حتما روي چند بار دم كرده تخم شويد يا در تخم شود بخورند و در غذاي خود مصرف كنند بطور معجزه آسائي شير آنها زياد خواهد شد .
طب گياهي ايران خواص زيادي را براي شودقائل است مثلا در مورد درد شديد و ورم معده از دم كرده شويد استفاده مي كردند كه اثر تسكين فوري درد .
از شويد براي دل درد در حيوانات نيز استفاده مي شود ودام درن قديم بخوبي به اين موضوع واقف بودند . مثلا براي گوسفند و بز كافي است كه مقدر 30 گرم تخم شويد به آنها داد كه نفخ و دل درد را ساكت كنند .
در مورد بيماراني كه مبتلا به استفراغ شديد هستند و هيچ غذايي حتي آب را نمي توانند در معده خود نگاهدارند بهترين درمان شود است . اين نوع بيماران بايد دم كرده شود را آهسته آهسته بنوشند .
در چين حتي شود را براي كمردردهايي كه بعلت انقباض عضلاني باشد بكار ميبرند .
يك نسخه قديمي چيني براي باد فتق نيز از تخم شويد استفاده مي كنند
طرز استفاده:
براي باد فتق كه از تخم شويد استفاده مي كنند دستور آن باين صورت است كه بايد حدود 40 گرم تخم شويد را بودهيد تا كاملا قهو ه اي شود سپس آنرا كاملا آسياب كنيد تا بصورت پودر دارايد و بعدا آنرا با سركه سيب مخلوط كرده و ميل كنيد .
۲۸ آذر، ۱۳۹۰ در ۰۷:۲۸ #98041aminiمشارکت کنندهدرسته که شوید برای درمان چربی خون مفید است؟
۴ دی، ۱۳۹۰ در ۱۳:۰۳ #98056s.farziمشارکت کنندهبله شوید و همچنین تخم شوید هر دو دارای مقدار زيادي ماده ساپونين هستند و سبب كاهش چربي خون مي شوند .
۱۵ بهمن، ۱۳۹۰ در ۰۸:۰۱ #98222ناشناسمیهمانمرسی اما آخه شوید را که نمی شه زیاد توی غذاها خورد و کاربردی نداره.
۱۵ بهمن، ۱۳۹۰ در ۰۸:۰۶ #98223nikbakhtمشارکت کنندهچرا نمی شه. شوید را می توان در غذاهای خوش طعم استفاده کرد: مثل شوید پلو، نخود پلو، شویدی و امثالهم .
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.