کارشناس تغذیه مجتمع حضرت رسول اکرم(ص)، فاطمه بلالی در مورد شلیل و خواص آن گفت: شلیل در ایران باستان کشت می شده، از این رو نام علمی آن prunus persia یا آلو فارسی است. شلیل سرشار از ویتامین a و c و b3 می باشد.
وی افزود: ویتامین c موجود در آن اثرات مفید در سلامت پوست، استخوان و دندان دارد. همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. خوردن شلیل می تواند خطر ابتلا به بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی، بیماریهای چشمی مثل دژنراسیون ماکولار و حتی سرطان را به طور چشمگیری کاهش می دهد. این میوه دارای ترکیبات فیتوکمیکال ها مانند لیکوپن لوتئین بوده و رنگ زرد و قرمز شلیل ها ناشی از وجود لوتئین ها در آنهاست.
کارشناس تغذیه مجتمع حضرت رسول اکرم(ص) اظهارداشت: همچنین شلیل منبع خوبی از فیبر و پتاسیم است که برای سلامتی مفید و سودمند هستند. فیبرهایی که در شلیل یافت می شود نقش مهمی در پاکسازی کولون و سلامتی کولون ایفا می کند. پتاسیم موجود در آن موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد می شود، فشارخون بالا را کنترل می کند و خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.
وی ادامه داد: شلیل گرما زدگی را از بین می برد، کاهنده چربی خون است. بدلیل فیبر زیادی که دارد موجب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی بویژه قندها می شود و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را افزایش می دهد، در نتیجه میوه خوبی برای دیابت ها است و مصرف آن می تواند در کنترل قند خون مؤثر باشد. در ضمن بدلیل کالری کم و فیبر بالا و نیز نداشتن چربی، میوه بسیار خوبی برای کاهش وزن و رژیم های لاغری است. هسته شلیل را به هیچ وجه نباید خورد زیرا دارای آمیگداسین است که در بدن تبدیل به سیانین می شود و می تواند مسمومیت های سیانیدی ایجاد کند