گوشت، شير، مرغ، لبنيات، تخممرغ و ماهي فسادپذيري بالايي دارند و زنجيره سرمايي آنها بايد حتما از ابتداي توليد تا انتهاي زمان مصرف حفظ شود؛ در حالي که ميوهها، سبزيها يا جوانهها درجه فسادپذيري پايينتري دارند و ميتوان آنها را مدتي بيرون از مغازه و خارج از يخچال نگهداري کرد، البته به شرطي که دور از تابش مستقيم نور آفتاب قرار داشته باشند…
نکته اصلي اين است که ميوهها و سبزيها در صورت بيرون ماندن از يخچال براي مدتي، بلافاصله خراب يا فاسد نميشوند اما ممکن است کيفيتشان پايين بيايد.
درجه فسادپذيري محصولات لبني مانند شير و دوغ هم بالاست و به همين دليل اگر مشاهده کرديد مغازهاي شير و دوغ را خارج از يخچال و حتي بيرون از مغازه در سبد گذاشته است، بهتر است از خير خريد آن محصول بگذريد. بد نيست بدانيد درج تاريخ مصرف طولاني روي شيرهاي با ماندگاري بالا، به اين معني است که اگر آن شير در دماي مناسب نگه داشته شود، به مدت طولاني ميتوان آن را مصرف كرد ولي اگر اين محصول لبني در اين روزهاي گرم تابستان خارج از مغازه گذاشته شود، 4 ساعت هم تاريخ مصرف نخواهد داشت. متاسفانه در ايران توجه چنداني به متراژ مغازهها هنگام تعيين نوع کاربري آنها نميشود و هر فردي ميتواند با کمترين متراژ ممکن هم جواز مغازه فروش موادغذايي را بگيرد درحالي که نميتواند يخچال و شرايط مناسبي براي نگهداري موادغذايي فراهم کند. مسوولان و وزارت بهداشت بايد هنگام صدور پروانه کسب به اين مساله توجه بيشتري داشته باشند.