-
نویسندهنوشتهها
-
۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۷:۱۹ #76537zghasemiمشارکت کننده
اگر هورمون های شما در شرایط خاصی است که احتمال می دهید به سرطان سینه دچار شوید ، توصیه می کنیم این مطلب را بخوانید .
در این مقاله 6 توصیه اساسی را علیه سرطان سینه بیان می کنیم :
* پیش بینی سرطان سینه :
در سالهای اخیر درصد افرادی که به سرطان سینه مبتلا می شوند کاهش یافته است به دلیل اینکه سطح آگاهی افراد نسبت به سابق رشد داشته است و این بیماری زود و در همان مراحل اولیه تشخیص داده می شود ،قبل از اینکه پیشرفت زیادی داشته باشد؛ زیرا هنگامی که بیماری پیشرفت زیادی داشته باشد متخصصان وارد مراحل جراحی می شوند تا مانع پیشرفت بیماری شوند.با معاینه هایی که به خانم ها و در منزل آموزش داده می شود می توانند به سادگی علائم اولیه این بیماری را بشناسند و جلوگیری کنند.
* مصرف الکل و مواد مخدر باعث تحریک سرطان سینه می شود و سرعت تکثیر غدد سرطانی این بیماری را تسریع می بخشد.
* توصیه می شود اولین بارداری تان تا سن 25 سالگی باشد زیرا افرادی که سن بارداریشان تا 25 سال باشد کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند .
* به نوزاد خود شیر بدهید ؛ بسیاری از مادران به کودکان خود شیر نمی دهند ، یکی از موارد پیشگیری از سرطان سینه شیر دهی مادران می باشد .
* بر حسب سن و شرایط سلامتی و فیزیکی که دارید یک ورزش مناسب را انتخاب کنید و این ورزش را ادامه دهید تا اینکه بتوانید با ورزش کردن مانع از سرطان شوید .
* هنگامی که به سن یائسگی می رسید مدام به دنبال قرص و داروهای هورمونی نباشید زیرا داروهای هورمونی گاهی میتوانند باعث تغییر فیزیولوژیک بدن شوند.
* بعد از سن 40 سالگی هر دو سال یک بار تست مامو گرافی بدهید ، یکی از مطمئن ترین روش های برای تشخیص سرطان سینه،تست مامو گرافی می باشد .
۸ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۲:۲۵ #99825madjdمدیرکلممنون
راهنمایی تغذیه ای خاصی ندارد؟
متاسفانه با بالا رفتن سن ازدواج ،کمتر پیش میاید که اولین بارداری قبل از 25 سالگی باشه.۸ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۳:۵۶ #99831Zohre Azimiمشارکت کنندهفیبر زیادی مصرف کنید
نتایج یک پژوهش آمریکایی که روی نزدیک به 83234 زن انجام گرفته، نشان میدهد آن دسته از زنانی که دورهی پیش از یائسگی را میگذرانند و روزانه 5 واحد میوه و سبزیجات مصرف میکنند 23 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار میگیرند. این خواص میوه و سبزیجات به ویژه به خاطر سرشار بودن آنها از فیبرها، مواد معدنی و نیز به خاطر غنی بودنشان از اسید فولیک ها (ویتامین B9) و لیکوپن ها (رنگدانه های حل شدنی قرمز) میباشد.
محققان بر این باورند اگر همهی زنها 6 ماه بیشتر به کودکانشان شیر بدهند سالانه از 25000 مورد سرطان سینه پیشگیری خواهد شد
مواد غذایی سرشار از فیبر: آلو خشک، خرما، زردآلو، انجیر، عدس، لوبیا سفید، نخود.
مواد غذایی سرشار از اسید فولیک: شاهی، جعفری، ماش، رازیانه، مارچوبه.
مواد غذایی سرشار از لیکوپن: گوجه فرنگی، هندوانه، گریپفروت صورتی.گیاهان چلیپایی بخورید
کلم سبز، شلغم، کلم بروکلی، بروکسل و … . نتایج یک پژوهش سوئدی که روی نزدیک به 5482 زن انجام گرفته است نشان میدهد مصرف گیاهان چلیپایی میتواند بروز سرطان سینه را به میزان 20 تا 49 درصد کاهش دهد. به این دلیل که این گیاهان سرشار از گلوکوزینولات (ترکیبات گوگردی) هستند.
همچنین یک پژوهش آمریکایی که در ژانویهی 2009 انتشار یافت، نشان میدهد سولفورافان (خانوادهی گلوکوزینولات ها) مانع تکثیر سلولی شده و از تشکیل تومورها به ویژه تومورهای سینه جلوگیری میکند.
علاوه بر این، تحقیقات صورت گرفته روی حیوانات نیز فواید ایندول-3- carbinol(گلوکوزنیولات دیگری) را در خودتخریبی تومورهای پستانی به اثبات رسانده است.برخی از چربیها را فراموش کنید
شاید گذشتن از پیتزا، شیرینیها، بیسکویتهای اشتها آور و …سخت باشد اما باید بدانید که خوراکیهای صنعتی سرشار از چربیهای مُضری به نام چربیهای «ترانس» یا «هیدروژنه» هستند که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند.
پژوهشی که Inserm و مؤسسهی گوستاو روسی در سال 2008 انجام دادهاند، نشان میدهد که خطر ابتلا به سرطان سینه نزد زنانی که میزان اسیدهای چرب ترانس خونشان بالاست تقریباً به میزان دو برابر بیشتر است.
همچنین توصیه میشود مصرف مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع شده (چربیهای حیوانی مثل خامه، سرشیر و…) محدودتر شود. چرا که این مواد غذایی نیز خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند.
توجه داشته باشید اگر در فهرست ترکیبات محصولی، کلماتی چون «روغنهای نباتی هیدروژنه یا نسبتاً هیدروژنه» وجود داشته باشد آن محصول حاوی چربیهای ترانس است.فیتواستروژن بخورید
گیاهانی چون سویا، تخم کتان، دانهی گندم و … که سرشار از فیتواستروژنها هستند، میزان استروژن را زمانی که بسیار بالاست کاهش میدهند و این عمل باعث جلوگیری از تحریک بی رویهی رشد غدد پستانی شده و خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد.
توصیه میشود مصرف مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع شده (چربیهای حیوانی مثل خامه، سرشیر و…) محدودتر شود. چرا که این مواد غذایی نیز خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند
نتایج یک پژوهش آمریکایی که روی 1000 زن انجام گرفت، نشان میدهد زنانی که سویای زیادی مصرف میکنند با توجه به طول مدت مصرفشان، 23 تا 47 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار میگیرند.
توجه داشته باشید که فیتواستروژنها برای زنانی که مبتلا به سرطان سینه بوده یا هستند و برای آنهایی که سابقهی خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند توصیه نمیشود و در این صورت بهتر است با پزشک مشورت شود.از مصرف الکل بپرهیزید
دکتر هروه گوتیه، تومورشناس، میگوید: «با مصرف روزانه بیش از 10 گرم الکل به اندازهی هر لیوان اضافه، احتمال ابتلا به سرطان سینه به میزان 7 درصد افزایش مییابد». چرا؟ به این دلیل که زیادهروی در مصرف الکل، تولید اضافهی استروژن (هورمون زنانه) را تحریک میکند که این امر زمینه را برای تقسیم سلولهای پستانی (مکانیسم اصلی سرطان سینه) فراهم میکند. دوم به خاطر اینکه الکل مصرف شده به استالدئید، مادهای که به سرطان زایی معروف است تبدیل میشود.
کودکانتان را با شیر خود تغذیه کنید
نتایج به دست آمده از یک بررسی گسترده که دربردارندهی نتایج 47 پژوهش است نشان میدهد زنان مبتلا به سرطان سینه، کمتر و به مدت زمان کوتاهتری به کودکانشان شیر داده بودند. دقیقتر اینکه احتمال ابتلا به سرطان سینه برای هر سال شیردهی اضافی، 4.3 درصد کاهش مییابد.
محققان بر این باورند اگر همهی زنها 6 ماه بیشتر به کودکانشان شیر بدهند سالانه از 25000 مورد سرطان سینه پیشگیری خواهد شد. لازم به توضیح است که اولاً شیردهی زمینهی دفع سلولهای سرطانزای حاضر در سلولهای پستانی را فراهم میکند و دوم اینکه پرولاکتین (هورمونی که در زمان شیردهی به طور طبیعی ترشح میشود) روند تفکیک سلولها از غدههای پستانی را تسریع میبخشد. از اینرو هر اندازه که سلولهای بیشتری تفکیک شوند، کمتر به صورت تومور تکثیر میشوند -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.