سکنجبین شربتی است که پایه اصلی آن از سرکه و شکر یا سرکه و عسل تشکیل شده و بر حسب زمان، مکان، مزاج و سایر خواص بسیار متنوع است.
میتوان در پایه سکنجبین بذر بعضی از گیاهان یا میوههایی مثل به و یا سبزیجاتی مانند نعناع و غیره اضافه کرد.
سکنجبین باعث دفع رطوبت زائد از معده و رودهها شده و دستگاه گوارش را جلا میدهد، همچنین باعث تحلیل رطوبت بد بدن میشود و به دلیل قابلیت نفوذ بالایی که در سرکه وجود دارد، به مفاصل هم نفوذ کرده و مواد و رطوبت مفاصل را هم از بین میبرد.
یکی از منافع سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده وهمراه خیار رنده شده می نوشند تشنگی را رفع و صفرا را برطرف می کند و از التهاب ناشی از گرما می کاهد بطوری که دهان را تر و رطوبت غلیظ مزاج را که در مجاری تنفس باشد رفع می کند و در نهایت سموم بدن را به همراه ادرار یا عروق بیرون می آورد. گاهی نیز این شربت ملین و مسهلی مفید بشمار می آید. اگر سکنجبین را باتخم کاسنی وکمی گلاب تهیه نمایید، نوشیدنی پرسودی خواهد ش دو خصوصاً برای آنهایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیادی دارد.
_______________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه.