سیر که یک آنتیبیوتیک طبیعی، ضدقارچ و ضدویروس قوی است، ماده غذایی است که حتماً باید به برنامه غذایی روزانهتان اضافه کنید. سیر حاوی دو ماده پتاسیم و ژرمنیوم و ترکیبات سولفوری به ویژه آلیسین میباشد که نقش این ماده غذایی را در بهبود سلامتی برجسته ساخته است.
اینها مواد شیمیایی گیاهی اصلی موجود در سیر هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به عنوان یک آنتیبیوتیک طبیعی عمل میکنند. همچنین سیر سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و با باکتریهای بیماریزا (استرپتوکوک و استافیلوکوک) و عفونتهای پوستی مبارزه میکند.
محققان آمریکایی در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که سیر حاوی آنتیبیوتیک طبیعی است که تأثیر آن 2 برابر بیشتر از تأثیر آنتیبیوتیکهای ویژه درمان مسمومیت غذایی است. مصرف سیر در پیشگیری از ابتلا به اوستئوآرتریت یا التهاب استخوانی و مفصلی نیز نقش دارد. علاوه بر این سیر دارای خاصیت ضد قارچ و ضد انگل بوده و حتی نقش کاهشدهنده فشارخون و ضد سرطانی آن نیز گزارش شده است.
تحقیقات جدیدی که در دانشگاه واشنگتن صورت گرفته و در نشریه شیمیدرمانی و درمان میکروبی منتشر شده است نشان میدهد ترکیبات موجود در سیر در مقابل باکتریهای عامل اختلالات رودهای بسیار موثرتر از آنتیبیوتیکهای متداول عمل میکند.
پژوهشها همچنین نشان دادهاند که ترکیبات سیر میتواند 60 گونه قارچ و بیش از 20 نوع باکتری را از بین ببرد که برخی همانند پنوموکوک باعث ابتلا به بیماری ذاتالریه میشوند. پس زمانش رسیده است که چند تکه سیر در سوپ، سالاد و غذای مورد علاقهتان بیندازید و از فواید بسیار آن بهرهمند شوید.