میتوان از سویا بجای پروتئین حیوانی استفاده کرد، زیرا میزان چربی و کلسترول آن کمتر است و از آن میتوان در پخت بسیاری از غذاها مانند ماکارونی و یا در انواع کتلتها و یا درست کردن همبرگر خانگی استفاده کرد، ولی برای استفاده از سویا باید به آن ادویههای لازم را اضافه نمود تا طعم آن مطبوع گردد. همچنین مصرف سویا میتواند از بروز بسیاری از سرطانها از جمله سینه، پروستات و روده جلوگیری کند.
همچنین امروزه با به بازار آمدن شیر سویا میتوانید مقداری از پروتئین مورد نیاز خود را با مصرف این شیر بدست آورید.
توفو و تمپه نیز دو محصولی میباشند که از سویا به دست میآیند.