متخصصان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که افراد مختلف باید در مصرف سویا دقت کنند چون این ماده غذایی با وجود خواصی زیادی که دارد، میتواند در برخی موارد مضر باشد.
دکتر رزا لوپز متخصص تغذیه در دپارتمان بهداشتی نیومکزیک دراین باره خاطرنشان کرده است که برای زنان مبتلا به سرطان سینه، خوردن سویا موجب تشدید سرطان میشود.
به گزارش پایگاه اینترنتی سان نیوز، هم چنین کسانی که در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند باید در مصرف آن مراقب باشند. علاوه بر این، برخی از پزشکان معقتدند که رژیم غذایی حاوی سویا به دلیل تاثیر در کاهش تعداد اسپرمها (سلولهای جنسی نر) بر سیستم تولیدمثلی مردانه تاثیر منفی دارد.
سویا محتوی تمام اسید آمینههای ضروری برای انسان بوده و منبعی از پروتئین محسوب میشود و در بهبود و درمان سرطانهای کولون و پروستات نقش مهمی دارد. با این وجود در یک تحقیق جدید بر روی موشهای آزمایشگاهی، متخصصان دریافتهاند که مصرف این ماده غذایی در مدت طولانی سطح هورمون جنسی مردانه موسوم به تستوسترون را به مقدار قابل توجهی در مقایسه با گروه کنترل کاهش میدهد. کاهش این هورمون در مردان موجب کاهش تولید اسپرمها شده و از این رو میتواند تاثیر نامناسبی روی توان تولید مثلی مردان داشته باشد.