متخصصان سوئدی در مقاله جدیدی تاكید كردند خوردن حتی مقادیر اندكی گوشت فرآوری شده به طور روزانه احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را تشدید میكند. سرطان پانكراس از جمله اختلالاتی است كه اغلب در مراحل ابتدایی بیماری هیچ علایمی از خود بروز نمیدهد.
پزشكان به جز عواملی چون سیگار، الكل و اضافه وزن تقریبا درباره سایر عوامل موثر در بروز این سرطان اطلاعات بسیار اندكی دارند اما در این بررسی جدید دریافتهاند كه خوردن فقط 50 گرم گوشت فرآوری شده مثل سویس یا كالباس در روز احتمال ابتلا به این سرطان را تا 20 درصد افزایش میدهد. همچنین خوردن 100 و 150 گرم از این نوع گوشت در روز به ترتیب 38 و 57 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانكراس را تشدید میكند.
رژیم غذایی نیز ممکن است در ایجاد این سرطان دخالت داشته باشد به طوری که این سرطان در افرادی که کافئین مصرف میکنند و همچنین افرادی که غذاهای پرچرب به خصوص چربیهای حیوانی مصرف میکنند، بیشتر مشاهده میشود. برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پانكراس توصیه میشود که رژیمهای غذایی متنوع، کم چرب و با فیبرهای غذایی فراوان مصرف كرده و از استعمال دخانیات نیز پرهیز نمایید.