تركيبات موجود در برخي فرآوردههاي گوشتي مانند سوسيس و كالباس، موجب بروز بيماريهايي همچون فشارخون بالا و پوكي استخوان ميشود.
در اغلب فرآوردههاي گوشتي نظير سوسيس و كالباس مواد مغذي همچون پروتئين خالص وجود نداشته ولي موادي مانند فسفات، نيترات، نمك، چربي و … كه براي سلامت بدن مضر است به وفور يافت ميشود.
نيترات و فسفات به دليل خاصيت ضد باكتريايي به عنوان نگهدارنده اين مواد غذايي و جهت حفظ رنگ آن استفاده ميشوند.
وي افزود: به اين ترتيب نيترات پس از وارد شدن به دستگاه گوارش به نيتريت و نيتروز آمين تبديل و سرطانزا ميشود؛ همچنين، فسفات با PH بالايي كه دارد ضمن ايجاد اختلال در جذب كلسيم توسط بدن، احتمال ابتلا به پوكي استخوان را در افراد به ويژه زنان يائسه و سالمندان افزايش ميدهد.
ميزان نمك موجود در اين نوع فراوردههاي گوشتي يك تا سه درصد است و به همين دليل با مصرف اين اقلام ضمن ايجاد فشار خون بالا سلامت افراد تهديد ميشود.