سوءتغذیه از دوران جنینی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78506
    s.samadi
    مشارکت کننده

    یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های دوران بارداری توجه و دقت در تغذیه مادران باردار است. این مسئله آنقدر می‌تواند با اهمیت باشد که حتی سرنوشت آینده کودک را تحت‌الشعاع قرار دهد. به دلیل اهمیت و حساسیتی که این موضوع دارد پزشکان توجه خاصی به رژیم غذایی مادران در دوران بارداری دارند.

    اگر مادری به اندازه لازم از تمام گروه‌های غذایی در این دوران بهره‌مند نشود در واقع مواد مغذی لازم به جنین نمی‌رسد و جنین دچار نقص در کانال‌های عصبی و مغز می‌شود و مغز به حد کافی رشد نمی‌کند و در نتیجه این نوزاد معصوم در نتیجه عدم آگاهی و سهل‌انگاری مادرش دچار عقب‌افتادگی ذهنی و حتی نقص در اندام‌های حسی حرکتی خواهد شد. از عواقب دیگر سوءتغذیه مادران در دوران بارداری می‌توان به رشد ناکافی اندام‌های داخلی جنین اشاره کرد. معمولاً این کودکان به هنگام تولد از وزن پایینی برخوردار هستند. برخی این تصور غلط را دارند که خیلی مهم نیست نوزاد با وزن پایین به دنیا بیاید مهم این است که بعد از تولد تغذیه خوبی داشته باشد تا هر چه سریع‌تر کمبود وزنش جبران شود حال آن که پایین بودن وزن نوزاد به هنگام تولد یا به اصطلاح نارس بودن، شانس ابتلای نوزاد را به بیماری‌هایی مانند عفونت‌ها افزایش می‌دهد و آمار مرگ و میر در این نوزادان به مراتب بیشتر از نوزادان با وزن طبیعی است.

    عدم تحرک، پرخوری و استفاده از خوردنی‌های با ارزش غذایی کم و کالری بالا نتیجه‌ای جز چاقی و سوءتغذیه ندارداز طرف دیگر پایین بودن وزن نوزاد به هنگام تولد، باعث نگرانی والدین می‌شود و به همین دلیل آن‌ها به نوزاد بیش از نیاز طبیعی غذا می‌دهند. حتماً شما هم از این گونه کودکان در اقوام یا آشنایان‌تان داشته‌اید. مادر این قبیل کودکان همیشه ظرف غذا به دست به دنبال کودک خود هستند تا به خیال خودشان کودکشان از مسابقه وزن‌گیری از هم‌سن و سالانش عقب نیفتد یا زودتر از موعد لازم کودک را غذاخور کرده و همین افراط در تغذیه عواقب سوئی را در آینده برای کودک به همراه خواهد داشت. این کودکان در آینده دچار چاقی و بیماری‌های گوارشی شده و همچنین احتمال ابتلا به آلرژی در آن‌ها بالاست. شاید شما هم شنیده باشید چاقی در سنین رشد با افزایش تعداد سلول‌های چربی همراه است و این تعداد سلول تا آخر عمر هرگز از بین نمی‌رود و این افراد با کوچک‌ترین ناپرهیزی چاق می‌شوند. درحالی‌که اگر چاقی برای فردی تا سنین 30 – 25 سالگی اتفاق نیفتد حتی چنانچه مثلاً در 30 سالگی کمی دچار چاقی شود، تعداد سلول‌های چربی‌اش افزایش پیدا نمی‌کند و بلکه حجم سلول‌های چربی افزایش پیدا می‌کند و این شخص به راحتی می‌تواند وزنش را کاهش دهد. از دیگر عوارضی که در نوزادان نارس دیده شده این است که در همان بدو تولد از کم خونی ناشناخته‌ای رنج می‌برند. اغلب این نوزادان دچار ضعف شدید دستگاه ایمنی هستند و به همین دلیل خیلی سریع‌تر از هم‌سن و سالانشان دچار انواع بیماری‌ها می‌شوند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.