شیرِ مادر بهترین گزینه برایِ سالِ اول زندگي نوزاد است. قبل از سپری شدن اولین سالِ تولد باید از دادنِ شیرِ گاو به نوزاد پرهیز کرد.
نوزادان و نوپایان در رژیمِ غذاییِ خود به دلایلِ مختلفی به چربی نیاز دارند، مثلاً برایِ رشدِ مغز و اعصاب. بنابراین معمولاً توصیه میشود که کودکانِ ۱ تا ۲ ساله شیرِ کامل بنوشند و پس از ثباتِ نسبی رشدشان، با امنیت بیشتری شیرِ خود را به کم چرب تغییر دهند (با این وجود انجمنِ پزشکانِ کودکان آمریکا توصيه مي كند کودکانی که در معرضِ ریسکِ ابتلا به چاقی قرار دارند، با صلاحدید پزشک قبل از ۲ سالگی میتوانند شیرشان را به کم چرب تغییر دهند).
همچنین توصیه می شود که بدلیل نیاز بدن کودکان در این سن به چربی از استفاده شیر بدون چربی برای کودکان نوپا صرفنظر گردد. در صورتی که در موردِ نیازهایِ تغذیهای و رشدی نوپایتان نگران هستید، میتوانید با پزشکِ او مشورت کنید.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه