سنجش چاقی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83178
    s.farzi
    مشارکت کننده

    مقیاس ناخالص (ناویژه) چاقی، شاخص توده ی بدنی یا همان 1BMI است. BMI شاخص مطلقی از وزن در برابر قد است که معمولا از آن در روند طبقه بندی اضافه وزن و چاقی در افراد و جمعیت های بالغ استفاده می شود. در این شیوه وزن فرد بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر می شود (Kg/m2).

    BMI به دلیل یکسان بودن برای هر دو جنس زن و مرد و تمامی سنین در افراد بزرگسال، سودمندترین مقیاس برای اندازه گیری میزان اضافه وزن و چاقی در سطح جمعیت را در اختیار قرار می دهد. با این وجود این مقیاس به دلیل مطابق نبودن با درجات یکسانی از چاقی در افراد مختلف، صرفا یک مقیاس تخمینی محسوب می شود.

    مطابق تعریف سازمان بهداشت جهانی، فرد بالغی که BMI او مابین 25-29.9 باشد دارای اضافه وزن بوده و فردی که BMI برابر یا بیشتر از 30 داشته باشد به عنوان یک فرد چاق در نظر گرفته می شود. در این تعریف BMI کمتر از 18.5 به عنوان کمبود وزن و BMI مابین 18.5-24.9 به عنوان یک وزن متناسب و سالم در نظر گرفته می شود.

    BMI معیاری را برای سنجش فردی در اختیار می گذارد، با این وجود کارشناسان چنین حدس می زنند که خطر ابتلا به بیماریهای مزمن در میان جمعیت ها، بویژه افرادی که BMI آنها بیشتر از 21 است به شکل پیشرونده ای در حال افزایش است.

    سنجش اضافه وزن و چاقی در کودکان 5-14 ساله چالش برانگیز است (استانداردهای رشد کودک سازمان بهداشت جهانی شامل نمودارهای BMI برای نوزادان و کودکان تا 5 سال می باشد). بروز چاقی در کودکی ارتباط زیادی با احتمال بالای بروز مرگ زودرس و ناتوانی در بزرگسالی دارد.

    محدوده ی BMI برای کودکان و نوجوانان تعیین شده است، در نتیجه امکان محاسبه ی تفاوت های عادی موجود در میزان چربی در میان دختران و پسران، و همچنین تفاوت های موجود در میزان چربی در سنین مختلف وجود دارد. با این وجود اگر چه BMI با میزان چربی بدن مرتبط است ولی به شکل مستقیمی چربی بدن را اندازه گیری نمی کند و ممکن است در برخی از افراد نظیر ورزشکاران با وجود نبود چربی اضافه در بدن میزان بالای BMI را سبب شود که آنها را در رده ی افراد چاق طبقه بندی کند!

    سایر روش های ارزیابی چربی بدن و چگونگی توزیع چربی عبارتند از: اندازه گیری ضخامت پوست، اندازه گیری دور کمر، محاسبه ی نسبت دور کمر به دور باسن و شیوه هایی نظیر سونوگرافی و سی تی اسکن و تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی یا MRI می باشد.

    1 BMI: Body Mass Index

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.