سیبمینی سرخ شده یکی از پرطرفدارترین خوراکیها محسوب میشود، اما شیوه سرخ کردن آن موجب سمی شدن و به وجود آمدن ماده سرطانزا میشود.سیبزمینی دارای مقداری ویتامین C بوده که بسیار نسبت به حرارت حساس است و به همین علت ترجیح بر آن است که در طبخ این سبزی از کمترین حرارت استفاده شود. در روش کبابیکردن سیبزمینی که آن را به همراه مقداری خاک در زیر آتش قرار میدهند، پوست آن مانع از دست دادن بسیاری از اصلاح آن میشود و پس از پخته شدن، از عطر و مزه خوبی نیز برخوردار میشود.در روشی که گفته شد تا حد امکان ارزش غذایی سیبزمینی حفظ میشود و حتی تا روش آبپز کردن قابل مقایسه است، اما این موضوع به عکس هنگام سرخ کردن سیبزمینی است، به این صورت که نه فقط در سرخ کردن، ویتامین C و اسید فولیک این ماده غذایی از بین میرود، بلکه مواد سرطانزا جایگزین آنها میشود.برای جلوگیری از ورود مواد سرطانزا به بدن باید از سرخ کردن که از بدترین روش طبخ سیبزمینی است پرهیز کرد.
در طبخ مواد غذایی دیگر همچون کدو و بادمجان نیز باید نکاتی برای جلوگیری از سوزاندن رعایت شود که میتوان با استفاده از یک قلم موی تمیز، کدو و بادمجان را به روغن سرخکردنی آغشته کرد و با قراردادن آن در گریلفر، به صورت کبابی طبخ داد.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه