سرطان معده

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79565
    s.samadi
    مشارکت کننده

    مطالعلات نشان داده اند افرادی که رژیم غذایی حاوی غداهای دودی شده، نمک سود یا ترش شده ی زیادی مصرف می کنند ریسک بیشتری جهت ابتلا به سرطان معده دارند. از طرف دیگر افرادی که سبزیجات، میوه و غذاهای تازه مصرف می کنند ممکن است ریسک ابتلا به سرطان کمتری داشته باشند. کم بودن فعالیت های فیزیکی ممکن است ریسک سرطان معده را زیاد کند. همچنین افراد چاق ریسک بالاتری جهت ابتلا به سرطان ناحیه ی فوقانی معده دارند.
    بسیاری از افرادی که فاکتورهای خطرساز فوق را دارند به سرطان مبتلا نمی شوند به عنوان مثال بسیاری از مردم عفونت هلیکوباکتر پیلوری را دارند ولی به سرطان معده مبتلا نمی شوند. از طرف دیگر ممکن است فردی بدون این که هیچ کدام از فاکتورهای فوق را نداشته باشند به سرطان معده مبتلا شوند.

    #101388
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]عـــوامل ژنتیـک ومحیـطی‌در ‌ایـن سـرطان معده ‌دخیل است. در صـدر عــوامل محیطی می‌توان به غذاهای شور و پرنمک همچنین غذاهای دودی اشاره کرد. البته نگهدارنده‌های غذا که حاوی نیتریت هستند یکی از مواد سمی است که نیتروز آمین تولید می‌کند که ماده‌ای سرطان‌زاست. استفاده از نیترات‌ها به‌عنوان كود شیمیایی كه پای بوته سیب‌زمینی و سبزی‌ها برای رشد سریع ریخته می‌شود در آنها ذخیره شده و وارد بدن می‌شود. از آنجاکه در دوره گذشته یخچال استفاده نمی‌شد گوشت را نمک می‌زدند که همین ایجاد نیتروز آمین می‌کرد اما امروزه استفاده ناکافی از میوه‌ها و سبزی‌های حاوی آنتی‌اکسیدان و استفاده از غذاهای آماده را شاید بتوان درصدر علل سرطان معده قرار داد.

    باکتری هلیکوباکترپیلوری عامل اصلی زخم معده است و آمار مبتلایان آن در ایران درصد بسیار بالایی دارد. این میکروب در همه ایجاد سرطان نمی‌کند. هر چه سن بالاتر می‌رود احتمال گرفتار شدن فرد به این میکروب بیشتر می‌شود به گونه‌ای که 80 درصد از افراد بالای 50 سال به نوعی با آن درگیرند. اگر فردی در بستگان درجه اول خود سابقه سرطان معده داشته باشد و میکروب هلیکوباکترپیلوری را هم داشته باشد باید این میکروب در او از بین برود تا احتمال سرطان در او کاهش پیدا کند.

    در میان افراد مختلف، آنهایی که چاق هستند و از نظر جنسیت هم مردها بیشتر از زن‌ها احتمال ابتلا به سرطان معده را دارند. از نظر سن برخی سرطان‌ها در دوران خاصی از زندگی رشد پیدا می‌كنند (مانند تومورهای خاص كودكی) اما با افزایش سن، برخی از سرطان‌ها حداكثر میزان بروز خود را نشان می‌دهند. در مورد سرطان معده نیز احتمال شیوع از 50 سالگی به بعد افزایش پیدا می‌کند[/align]

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.