-
نویسندهنوشتهها
-
۸ اسفند، ۱۳۸۹ در ۱۳:۰۵ #69911s.samadiمشارکت کننده
در شمال غرب ایران از لحاظ ابتلا به سرطان معده آمار بالایی ارائه شده عادات غذایی در ابتلا به سرطان معده موثرند برای اولین بار در ایران پرسشنامه عادات غذایی مربوط به این موضوع جمع آوری شد و سطح آنتی باکتری هلیکو باکتری بدن افراد سنجیده شد در نهایت ارتباط مثبتی بین کل چربی دریافتی با خطر سرطان معده مشاهده شد و ارتباط معکوسی بین ویتامین c ،آهن وzn دریافتی و سرطان معده و زیر گروه های آن مثل کاردیا مشاهده شد مصرف میوه و سبزی ارتباط معکوسی را نشان داد .ارتباط مستقیمی در بین افرادی که تمایل بیشتری به غذاهای سرخ کرده یا غذاهای نمک سود شده داشتند با ابتلا به سرطان معده دیده شد.
منبع:pubmed۹ اسفند، ۱۳۸۹ در ۰۲:۵۰ #96897madjdمدیرکلخیلی جالب بود
تعداد مبتلایان به سرطان در برخی نقاط جهان از جمله ایران بهطور روز افزونی گسترش پیدا کرده است و در دهههای آینده شاهد گسترش و افزایش موارد سرطان در ایران بهصورت انفجاری و مانند یک سونامی هستیم.»دکتر منوچهر دوایی، گفت: پیشگیری از سرطان در سطح یک و 2 لازم است و رفع عوامل ریسکزا و توجه بیشتر به سیاستهای کلان تغذیهای و رفتاری باعث میشود تا بار سنگین سرطان را در کشور کمتر کنیم، این درحالی است که غربالگری، تشخیص و درمان زودرس سرطان میتواند باعث صرفهجویی در عواملی مانند هزینهها شود و امیدواریم سطوح مختلف مدیریتی جامعه مانند وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و خانوادهها به پیشگیری توجه بیشتری کنند.
کارشناسان بهداشتی میگویند که سرطان در کشورهای درحال توسعه هر سال بیشتر از ایدز، سل یا مالاریا مردم را میکشد. بیش از نیمی از همه موارد سرطان و حدود ۶۰درصد موارد مرگومیرهای ناشی از آن در کشورهای در حال توسعه رخ داده است؛ یعنی کشورهایی که زیربنای ضعیف پزشکی در آنها اغلب به معنای آن است که سرطان یک حکم مرگ قطعی است.
دیوید کر، استاد داروشناسی بالینی و درمان سرطان در دانشگاه آکسفورد که در نوشتن این گزارش مشارکت داشته است، در این باره میگوید: سرطان در کشورهای در حال توسعه عمدتا گزارش نشده، تشخیصدادهنشده و درماننشده باقی میماند.
میزان بقای مبتلایان به سرطان در کشورهای در حال توسعه بهشدت پایین است. فقدان آگاهی، به معنای آن است که اغلب افراد تا زمانی که بیماریشان پیشرفته و غیرقابل علاج نشده است، بهدنبال درمان پزشکی نمیروند.براساس این گزارش، تا سال۲۰۳۰ ممکن است ۲۰میلیون مورد جدید سرطان در هر سال تشخیص داده شود و ۱۳میلیون مرگ و میر رخ دهد.
در کشورهای با درآمد کم و متوسط، 3سرطان بیش از همه تشخیص داده میشود؛ سرطانهای ریه، معده و کبد در مردان و سرطانهای پستان، گردن رحم و معده در میان زنان. اما متأسفانه زیربناهای هشداردهنده برای آگاه کردن افراد در معرض خطر در این کشورها وجود ندارد.
برای مثال، در کشورهای توسعهیافته، ۶۳درصد زنان به غربالگری برای سرطان گردن رحم دسترسی دارند اما در کشورهای در حالتوسعه این رقم تنها ۱۹درصد است.
شناسایی زودرس ، مرگ را به تاخیر می اندازد
کارشناسان معتقدند که امروزه پیشرفت قابل توجهی در شناسایی زودرس بسیاری از سرطانها، بهخصوص سرطانهای پستان و گردن رحم به عمل آمده است؛ با این وجود تقریبا از هر 5 مورد سرطان در کشورهای در حال توسعه، 4مورد آن تشخیص دادهنشده باقی میماند، تا زمانی که بیماری به مراحل پیشرفته خود میرسد.
هماکنون سرطان معده شیوع بیشتری یافته و بیشترین مرگومیر را به دنبال دارد. سرطان معده اغلب در سنین بالا و در دهه ششم و هفتم زندگی بروز میکند و فراوانی آن در مناطق شمال و شمال غربی کشور بیشتر است. بهرغم کاهش مرگومیر بر اثر سرطان معده در دنیا، از سال1930 متأسفانه بروز این سرطان در ایران یک روند صعودی داشته که نیازمند بررسی و تحقیق بیشتر است.
استعمال دخانیات، سیگار، الکل و وجود آلایندههای شیمیایی در موادغذایی از عوامل بهوجود آورنده سرطان معده است. براساس مطالعات جدید، ارتباطی بین هلیکوباکترپیلوری و زخم معده وجود دارد ولی هنوز ارتباط مستقیمی بین زخمهای خوشخیم معده و سرطان آن مشاهده نشده است.
مهمترین علل بروز سرطان در کشور و 43درصد مرگ ناشی از سرطان، سیگار، تغذیه و عفونتها هستند. علت 80درصد سرطان ریه در آقایان و 45درصد در خانمها سیگار است. سیگار علت سرطانهای دهان، پانکراس، معده، مثانه، کبد و کلیه است. اضافه وزن و چاقی در ارتباط با ابتلا به سرطان کولون، پستان، رحم، مری و کلیه است. یک پنجم سرطانها در دنیا بهعلت ابتلا به عفونتهای مزمن مخصوصا هپاتیت B (سرطان کبد)، پاپیلوما ویروس (سرطان سرویکس)، فلوی کبدی (سرطان مجاری کبد) است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.