-
نویسندهنوشتهها
-
۱۸ مرداد، ۱۳۹۰ در ۰۰:۳۶ #70893v.fazelمشارکت کننده
مصرف نوشابههاي انرژي زا موجب اختلال هضم و كاهش جذب عناصر مغذي مانند كلسيم، منيزيم، روي و آهن در روده ميشود، همچنین جذب كلسيم در روده اين افراد، يك پنجم افراد ديگر است. امروز نوشابههاي انرژيزا به عنوان يكي از مسائل مهم از ديد متخصصان تغذيه و صنايع غذايي كشور مطرح است،اين دغدغه وجود دارد كه مصرف اين گونه نوشابهها در سفرههاي غذايي خانوادهها به عنوان يك فرهنگ و عادت درنيايد. اين موضوع مختص كشور ما نبوده و مصرف نوشابههاي انرژيزا در دنيا نيز رايج است.
گياه گوارانا، شيرين كنندهها، برخي اسيدهاي آمينه چون اسيد تائورين، آنتي اكسيدان، كافئين و طعم دهندهها از جمله تركيباتي هستند كه در توليد اين نوشابهها مورد استفاده قرار ميگيرند. علاوه بر اين، نوشابه هاي انرژي دار با توجه به گازدار بودن حاوي مقادير معيني از گاز دي اكسيد كربن و مواد اسيدي كننده چون اسيد فسفريك و نگه دارندههايي چون سولفات پتاسيم هستند.
در فرآيند توليد، ويتامين هاي B ،C ،A ،E و گياه جن سينگ هم به اين تركيبات اضافه ميشود. اما مسئله اساسي اين است كه اين نوشابه بايد حاوي چه مقدار مواد مغذي باشد تا بتوان گفت مفيد و حاوي مواد مغذي است. طبق قوانين و استانداردهاي موجود بايد 15 درصد RDA يا مقدار مجاز مورد نياز روزانه براي يك فرد از مواد مغذي در تركيب اين نوشابه لحاظ شود اما متاسفانه بايد عنوان كرد كه RDA بسياري از نوشابههاي انرژي زا كمتر از اين ميزان است.
از سوي ديگر، اين نوشابهها حاوي مواد مضر اسيدي چون اسيد فسفريك و دي اكسيد كربن هستند كه بيعارضه نبوده ضمن آن كه ميزان قند موجود در آنها معادل 10 قاشق شكر يا 150 كيلوكالري انرژي است و اگر مصرف اين نوشابهها براي فرد عادي شود، ممكن است دچار عوارضي چون اضافه وزن شود.
مصرف نوشابههاي انرژي زا براي افرادي كه ديابت و قندخون بالا دارند مشكل زا است. در تمام نوشابههاي گازدار، قند بالاي موجود پس از 20 دقيقه، ترشح انسولين را بالا برده و با افت قند خون به صورت كاذب روبهرو ميشويم. سپس تبديل قند به چربي اتفاق افتاده و منجر به چاقي ميشود. به دليل قندي كه در نوشابههاي انرژيزا وجود دارد، مصرفشان به ويژه در زنان باردار و مبتلايان به نارسايي كليه توصيه نميشود.
وجود كافئين در نوشابههاي انرژي زا كه محرك سيستم اعصاب مركزي است، اعتيادآور است و پس از مدت زمان كوتاهي به اندازه 40 دقيقه از مصرف آن منجر به سردرد، تهوع، خستگي،خواب آلودگي، تپش قلب، افزايش اضطراب در نوجوانان ميشود. ضمن آن كه اسيد تائورين موجود در نوشابههاي انرژيزا، تمايل به افسردگي را افزايش داده و كافئين آن موجب خواب آلودگي و سردرد و كاهش قدرت يادگيري و تمركز در جوانان ميشود.
مواد مغذي موجود در نوشابه هاي انرژي زا چون ويتامينها و اسيدهاي آمينه را ميتوان از ساير مواد غذايي نيز دريافت كرد. به همين خاطر توصيه نميكنيم كه مصرف اين نوشابهها به صورت عادت دربيايد.۱۸ مرداد، ۱۳۹۰ در ۰۰:۵۵ #97726madjdمدیرکلبا تشکر از مطلب شما
تحقیقات نشان داده، نوجوانانی که به مقدار زیاد از نوشابه های انرژی زا استفاده می کنند بیشتر در معرض انجام کارهای خشن و با ریسک بالا هستند. میزان کافئین این نوع نوشیدنی ها بین 100تا 430 میلی گرم در 12 انس است در صورتی که کافئین موجود در نوشابه های معمولی در حدود 35 گرم در 12 انس است. عامل انرژی زا بودن آنها نیز این است که مقادیر زیادی کافئین در آنها موجود است.
بدین ترتیب سیستم عصبی بدن در حالت آماده باش یا به اصطلاح تحریک قرار می گیرد و فرد تصور می کند انرژی بیشتری دارد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.