سالم ترین روغن برای سرخ کردن کدام است ؟

در حال نمایش 5 نوشته (از کل 5)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #75054
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    روغن با نقطه ی دود بالا، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح آن تولید دود کند، بتوان تا درجه بالایی آن را حرارت داد. وقتی روغن به نقطه ی دود می رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می کند و کف هایی روی آن تشکیل می شود که حاوی آکرولئین است و چشم را می سوزاند.
    بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه ی دود آن پایین می آید و برای همین، روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.
    روغن مخصوص سرخ کردنی جهت سرخ کردن مواد غذایی به کار می رود .
    البته سالم ترین روش برای پخت غذا، روش آب پز کردن است. در صورتی که ناچار هستید غذای خود را سرخ کنید، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
    روغن های معمول به دلیل نقطه دود پایین در اثر حرارت زیاد دود کرده و مواد سرطان زالی خطرناکی تولید می کنندکه می تواند با تنفس وارد ریه شخص شده و مشکلاتی را برای او ایجاد نماید .
    نقطه دود روغن مخصوص سرخ کردنی بالاست و به راحتی دود نمی کند . همچنین جذب کمتری به سطح مواد غذایی داشته و موجب کاهش دریافت چربی خواهد شد .
    نقطه دود بعضی روغن ها به ترتیب زیر است:
    روغن گلرنگ ۲۶۵ درجه سانتیگراد
    روغن آفتابگردان ۲۴۶ درجه سانتیگراد
    روغن سویا ۲۴۱ درجه سانتیگراد
    روغن کانولا (گلزا) ۲۳۸ درجه سانتیگراد
    روغن ذرت ۲۳۶ درجه سانتیگراد
    روغن بادام زمینی ۲۳۱ درجه سانتیگراد
    روغن زیتون ۱۹۰درجه سانتیگراد
    ملاحظه می کنید که روغن زیتون نقطه دود نسبتا پایینی دارد و برای سرخ کردن مناسب نیست. روغن کنجد نسبت به روغن زیتون مقاوم تر است بعضی عوامل نقطه دود روغن را پایین می آورند و به تخریب زودتر روغن کمک می کنند که عبارتند از:
    – مخلوط کردن روغن های گیاهی باهم
    – ورود ذرات خارجی در روغن
    – وجود نمک در روغن
    – میزان حرارتی که روغن می بیند
    – تعداد دفعاتی که روغن حرارت داده شده است
    – مدت زمان حرارت
    – شرایط نگهداری روغن( بودن در معرض اکسیژن، نور و گرما)

    #98990
    s.farzi
    مشارکت کننده

    ممنون خیلی مفید بود….

    #98991
    farzaneh negahban
    مشارکت کننده

    روغن های مخصوص سرخ کردن هم مایع هستند اما برای سرخ کردن مناسبند

    #98993
    zghasemi
    مشارکت کننده

    خیلی جالب و مفید بود
    من شخصا به نقطه دود روغن ها دقت نمیکردم با اینکه در مورد آکرولئین ها اطلاعات کافی داشتم

    #98998
    s.samadi
    مشارکت کننده

    ممنون جالب بود

در حال نمایش 5 نوشته (از کل 5)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.