-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ دی، ۱۳۹۱ در ۰۴:۴۵ #75054Zohre Azimiمشارکت کننده
روغن با نقطه ی دود بالا، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح آن تولید دود کند، بتوان تا درجه بالایی آن را حرارت داد. وقتی روغن به نقطه ی دود می رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می کند و کف هایی روی آن تشکیل می شود که حاوی آکرولئین است و چشم را می سوزاند.
بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه ی دود آن پایین می آید و برای همین، روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.
روغن مخصوص سرخ کردنی جهت سرخ کردن مواد غذایی به کار می رود .
البته سالم ترین روش برای پخت غذا، روش آب پز کردن است. در صورتی که ناچار هستید غذای خود را سرخ کنید، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
روغن های معمول به دلیل نقطه دود پایین در اثر حرارت زیاد دود کرده و مواد سرطان زالی خطرناکی تولید می کنندکه می تواند با تنفس وارد ریه شخص شده و مشکلاتی را برای او ایجاد نماید .
نقطه دود روغن مخصوص سرخ کردنی بالاست و به راحتی دود نمی کند . همچنین جذب کمتری به سطح مواد غذایی داشته و موجب کاهش دریافت چربی خواهد شد .
نقطه دود بعضی روغن ها به ترتیب زیر است:
روغن گلرنگ ۲۶۵ درجه سانتیگراد
روغن آفتابگردان ۲۴۶ درجه سانتیگراد
روغن سویا ۲۴۱ درجه سانتیگراد
روغن کانولا (گلزا) ۲۳۸ درجه سانتیگراد
روغن ذرت ۲۳۶ درجه سانتیگراد
روغن بادام زمینی ۲۳۱ درجه سانتیگراد
روغن زیتون ۱۹۰درجه سانتیگراد
ملاحظه می کنید که روغن زیتون نقطه دود نسبتا پایینی دارد و برای سرخ کردن مناسب نیست. روغن کنجد نسبت به روغن زیتون مقاوم تر است بعضی عوامل نقطه دود روغن را پایین می آورند و به تخریب زودتر روغن کمک می کنند که عبارتند از:
– مخلوط کردن روغن های گیاهی باهم
– ورود ذرات خارجی در روغن
– وجود نمک در روغن
– میزان حرارتی که روغن می بیند
– تعداد دفعاتی که روغن حرارت داده شده است
– مدت زمان حرارت
– شرایط نگهداری روغن( بودن در معرض اکسیژن، نور و گرما)۱۷ دی، ۱۳۹۱ در ۰۷:۰۴ #98990s.farziمشارکت کنندهممنون خیلی مفید بود….
۱۷ دی، ۱۳۹۱ در ۰۷:۴۵ #98991farzaneh negahbanمشارکت کنندهروغن های مخصوص سرخ کردن هم مایع هستند اما برای سرخ کردن مناسبند
۱۷ دی، ۱۳۹۱ در ۱۰:۱۰ #98993zghasemiمشارکت کنندهخیلی جالب و مفید بود
من شخصا به نقطه دود روغن ها دقت نمیکردم با اینکه در مورد آکرولئین ها اطلاعات کافی داشتم۱۷ دی، ۱۳۹۱ در ۱۲:۱۷ #98998s.samadiمشارکت کنندهممنون جالب بود
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.