سالمندان و سال نو

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72771
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    —توصیه هایی در باره مصرف آجيل عيد در سالمندان
    معمولا مصرف اين ماده‌غذايي در ايام نوروز بيشتر از ساير زمان‌هاست ولي بايد توجه داشت که:

    – آجيل‌ها به دليل چربي‌اي که دارند، پرکالري هستند و بايد آنها را در ميان‌‌وعده و در حد متعادل ميل کرد زيرا چربي‌هاي متراکم مغزهاي آجيل افزايش وزن و چاقي را در پي دارد.

    – از آنجا که در تهيه انواع آجيل‌ها از مقاديري زيادي نمک استفاده مي‌شود، مصرف بي‌‌رويه‌شان، مخصوصا اگر ميزان نمک آنها بيش از حد متعارف باشد، ممکن است عوارضي به خصوص براي بيماران قلبي ‌- عروقي، افراد مبتلا به فشارخون و بيماران کليوي داشته باشد بنابراين نوع خام آن بهتر از شورشان است.

    – ديابتي‌ها بايد در مصرف مغزهاي خوراکي دقت بيشتري به خرج دهند زيرا هر کالري اضافي، مي‌‌تواند زمينه پيشرفت بيماري‌شان را فراهم ‌كند. – برخي از ترکيب‌هاي موجود در آجيل، مانند بادام زميني، براي بعضي افراد به شکل آلرژن عمل مي‌کند. آلرژن يعني ماده‌اي که مي‌تواند براي شخص حساس، ايجاد حساسيت و آلرژي کند و اين افراد بايد از مصرف اين مواد پرهيز کنند.

    – افراد مبتلا به آسم بايد از خوردن آجيل و خشکبار به‌طور کلي پرهيز کنند.

    – در مصرف بى‌رويه آجيل شيرين که حاوي موادي چون کشمش، نخودچي شيرين، نقل و … است،به‌دليل قند بالا بايد دقت شود.

    – براي پيشگيري از آسيب‌ديدگي دندان‌هاي مصنوعي و بافت نرم مخاط دهان، از مصرف مغزهاي سفت پرهيز كنيد.

    -بهتر است سالمندان تا حد ممکن کمتر آجيل بخورند.

    —مصرف شيريني‌ها:

    يکي از مهم‌ترين موادغذايي زينت‌بخش ميهماني‌هاي نوروز، انواع شيريني‌ها هستند. مصرف شيريني در ديد و بازديدهاي عيد رواج زيادي دارد. از زيان‌هاي مهم مصرف زياد شيريني، چاقي و عوارض و اختلال‌هاي ناشي از آن است. از طرفي افراط در مصرف شيريني به سلامت دندان‌ها هم لطمه ‌وارد مي‌كند. پس از مصرف شيريني در شب، بهتر است دندان‌هاي مصنوعي حتما با مسواك و برس به خوبي شسته و تميز شوند.

    —مصرف آب:

    معمولا تغيير ديگري که در ايام تعطيلات سال نو در تغذيه افراد رخ مي‌دهد، کاهش چشمگير مصرف آب است. در حقيقت به علت ديد و بازديد و گذراندن زمان طولاني خارج از خانه، افراد كمتر آب مي‌نوشند و اين امر مي‌تواند مشکلاتي براي سلامت ايجاد کند که بارزترين آنها، يبوست است، به‌خصوص در سالمندان که احساس تشنگي??شان از ساير افراد کمتر است، اين مساله مي‌تواند بيشتر مشکل‌ساز باشد.

    —مصرف چاي:

    پذيرايي با چاي به‌طور سنتي در ديد و بازديد‌هاي عيد شايع است ولي مصرف بيش از 4 ليوان در روز توصيه نمي‌شود.

    سالمندان بهتر است در صورت بي‌خوابي و کم‌خوابي، از نوشيدن چاي و قهوه بعد از ظهر و پيش از خواب شبانه خودداري كنند.

    — مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها:

    در ايام تعطيلات نوروز، معمولا سالمندان ميوه، سبزي، سالاد، حبوبات و ساير موادغذايي حاوي فيبر را کمتر مصرف مي‌کنند. اين مواد خوراکي، علاوه بر فيبر، حاوي مواد مغذي مفيدي هستند که تاثير قابل‌توجهي در سلامت سالمندان دارد. يکي از مهم‌ترين خواص فيبرهاي غذايي، پيشگيري از يبوست و درمان اين اختلال شايع است. موادغذايي حاوي فيبر، باعث تسريع عبور غذا از دستگاه گوارش مي‌شوند و از بروز يبوست پيشگيري مي‌كنند. خواص مهم ديگر آنها عبارتند از: کاهش چربي‌هاي نامطلوب خون، تنظيم تعادل فشارخون و پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي – عروقي و سرطان به‌خصوص سرطان کولون(روده‌بزرگ).

    سلامت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.