-
نویسندهنوشتهها
-
۱۸ اردیبهشت، ۱۳۹۱ در ۰۷:۰۲ #72973
s.samadi
مشارکت کنندهبا افزایش سن، کل آب بدن تقریبا ۲۰ درصد کاهش و چربی بدن افزایش می یابد. با افزایش سن، انرژی متابولیسم پایه (BMR)، به علت کاهش توده غیر چربی بدن و افزایش توده بافت چربی بدن، کاهش می یابد. ورزش ملایم، به حفظ بافت بدون چربی بدن کمک می کند در نتیجه، کاهش توده بدون چربی بدن نشانه ای از رخداد فرآیند سالخوردگی است. اما در بین افراد هم سن و هم جنس، محتوای چری بدن بیش از توده بدون چربی بدن قابل تغییر است.
کاهش ترشح اسید معده و قدرت حرکتی معده ممکن است منجر به کاهش جذب مواد مغذی مهم مثل فولات، ویتامین B12، ویتامین D و کلسیم شود. کاهش احساس طعم مواد غذایی توسط پرزهای چشایی زبان و کاهش حس بویای سبب کاهش توانایی فرد در تشخیص مزه و طعم مواد غذایی می شود که خود بالقوه کاهش دریافت غذا را در پی خواهد داشت. تغییرات سیکل خواب منجر به اختلال در خواب و بی خوابی و خواب آلودگی در طول روز می شود. بنابراین توان فرد برای تهیه رژیم غذایی سالم نقصان می یابد.
عوامل افزایش دهنده خطر سوءتغذیه در سالمندان
ـ انزوا یا تنها زیستن؛
ـ سطح زندگی زیر خط فقر؛
ـ سن بالای ۷۵ سال؛
ـ از دست دادن ناخواسته وزن؛
ـ رژیم های غذایی خرافی، باورهای نادرست در مورد مواد غذایی و نیاز به آنها؛
ـ ناتوانی در خرید مواد غذایی یا پختن غذا؛
ـ کم اشتهایی، خشکی دهان، فقدان دندان یا نامناسب بودن دندان ها، نقصان حس چشایی و بویایی؛
ـ مشکلات گوارشی رایج: سوزش معده، سوء هاضمه، اسهال، نفخ، یبوست؛
ـ داروهایی که در دریافت یا جذب غذا تداخل می کنند؛
ـ بیماری های مزمنی که در مصرف غذا تداخل دارند؛
ـ زخم هایی که ترشح زیاد دارند، مثل زخم بستر؛
ـ اندوه، بی علاقگی، افسردگی، تمایل به خودکشی؛
ـ الکلیسم؛
ـ بیماری های روحی؛
بیماری های مرتبط با تغذیه دردوران پیری
تغذیه در پیشگیری از بسیاری بیماری های دوران سالمندی از جمله آب مروارید، التهاب مفاصل، پوکی استخوان وآلزایمر نقش دارد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.