دانه های زیره نه تنها طعم مطبوعی به غذا می دهند، بلکه همچنین برای بدن بسیار مفید هستند.
زیره در سالیان بسیار دور کاربرد زیادی در انواع غذاهای هندی داشته است.
زیره یک منبع غنی از آهن است و به همین خاطر برای افرادی که به بیماری کم خونی مبتلا هستند بسیار مفید است. همچنین برای مادران شیرده و زنان باردار توصیه می شود چون آنها نسبت به دیگران به آهن بیشتری نیازمند هستند.
از سوی دیگر، زیره به گوارش بسیار کمک می کند و از سوء هاضمه، نفخ، اسهال و حالت تهوع جلوگیری می کند. اگر دچار بازگشت اسید معده می شوید با جویدن چند عدد دانه کامل زیره می توانید این مشکل را برطرف کنید.
دانه های زیره خواص ضدعفونی کنندگی بالایی دارند و در نتیجه برای درمان سرماخوردگی های معمولی مفید هستند. زیره از سرفه جلوگیری کرده و برای سیستم تنفسی بدن نیز سودمند است. همچنین از آنجا که طبع گرمی دارد از تجمع مخاط در مجاری تنفسی جلوگیری می کند.
برای مقابله با علائم سرماخوردگی می توانید معجون دانه زیره را با آب تهیه کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید برای آماده کردن این معجون کافی است یک مشت دانه زیره در آب درحال جوش بریزید و مدتی آن را بجوشانید. نوشیدن این مایع باعث برطرف شدن سرماخوردگی و بهبود مشکلات گوارشی می شود.
دانه زیره همچنین موجب تحریک ترشح آنزیم هایی در غده پانکراس (لوزالمعده) می شود که به نوبه خود به جذب ریزمغذی ها کمک می کند. علاوه بر اینها دانه زیره قدرت کبد را در سم زدایی از بدن افزایش می دهد و کارایی این عضو حیاتی را بهبود می بخشد.