عدهای جگر را به دلیل داشتن ویتامین A بالا به طور مرتب مصرف میکنند که افزایش تدریجی مصرف ویتامین A موجب آسیب به کبد میشود.
جگر منبع خوبی از ویتامین A است که در صورت مصرف صحیح میتواند در سلامت پوست و افزایش مقاومت در برابر عفونتها موثر باشد.
جگر سیاه منبع خوب آهن و ویتامین B۱۲ است. میزان آهن جگر از گوشت قرمز بیشتر است و وجود این ترکیبات در جگر موجب شده کارشناسان تغذیه خوردن جگر را به میزان معین، به افراد مبتلا به کمخونی ناشی از فقر آهن و آنمی ناشی از کمبود B۱۲ (آنمی پرنیشیوز) توصیه کنند.
کلسترول جگر ۲ برابر بیشتر از گوشت قرمز کمچرب است
کلسترول موجود در جگر، دو برابر بیشتر از گوشت قرمز کمچربی است و ۱۲۰ گرم جگر سرخ شده، ۵۰۰ میلیگرم کلسترول دارد؛ در حالیکه بهتر است مصرف کلسترول روزانه از ۳۰۰ میلیگرم تجاوز نکند.
پسمانده آنتیبیوتیکهایی که به حیوان داده میشود، در جگر حیوان تجمع یافته و این لزوم رعایت جوانب احتیاط برای مصرف این ماده غذایی را ضروری میسازد.
بهداشت، سلامت و تازه بودن جگر، تهیه از مراکز معتبر و پخت صحیح و کامل آن برای جلوگیری از انتقال عوامل بیماریزا در بدن نیز باید حتما مورد توجه قرار گیرد.