-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ تیر، ۱۳۹۰ در ۰۰:۰۸ #70740v.fazelمشارکت کننده
زردآلو يك منبع غني از پيش فاكتور ويتامين آ موسوم به بتاكاروتن است و بنابراين در حفظ سلامت و بينايي چشمها تاثير قابل توجهي دارد.
به گزارش ايسنا، بتاکاروتن در بدن به ويتامين آ تبديل ميشود و اين ويتامين نقش حياتي در بهبود بينايي دارد. اين ميوه همچنين به عنوان يک آنتي اکسيدان قوي مانع از تخريب سلولها توسط مولكولهاي راديکال آزاد ميشود.به گفته متخصصان تغذيه در دانشكده علوم بهداشتي هاروارد، انواعي از اين ميوه كه به رنگ نارنجي تيره هستند، ذخيره بتاكاروتن در آنها نيز بيشتر است.
مواد غذايي حاوي بتاكاروتن سبب كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي، سكته، آب مرواريد و بعضي از انواع سرطان ها ميشوند. مقادير بالاي بتاکاروتن و ليکوپن موجود در زردآلو موجب ميشود غذاي مفيدي براي حفظ سلامت قلب باشد. اين دو ماده به عنوان آنتياکسيدان از اکسيداسيون کلسترول بد و بروز بيماريهاي قلبي جلوگيري ميکنند.
اين ميوه براي تقويت بينايي چشم، جلوگيري از بروز بيماريهاي قلبي و آب مرواريد مفيد است. راديکالهاي آزاد، عدسي چشم را تخريب ميکنند و سبب بروز آب مرواريد ميشوند و يا با تحليل بردن ذخيره خوني چشمها، سبب تخريب بافت چشم ميشوند.
علاوه بر اينها، زردآلو حاوي فيبرهاي محلول در آب است. مطالعات نشان ميدهد که مصرف فيبرهاي محلول در آب سبب حفظ قند خون در مقدار طبيعي و كاهش كلسترول خون ميشود. فيبر موجود در زردآلو از بروز يبوست و بيماري هاي رودهاي جلوگيري ميکند. همچنين برگه زردآلو سرشار از پتاسيم است. مصرف مواد غني از پتاسيم موجب تنظيم فشارخون ميشود. اين ميوه در عين حال سرشار از ويتامين ث و آهن است.
ميوه رسيده زردآلو حاوي ويتامينهاي گروه ب بوده و بنابراين براي درمان بيماريهاي عصبي و روحي، بيخوابي، خستگي شديد، گيجي و فراموشي مفيد است.
آزمايشات جديد نيز نشان داده است كه مقادير زيادي از ساير انواع كاروتنوئيدها مانند كورستين و اسيد سالسيليك در زردآلو وجود دارد. اين مواد متعلق به گروه بزرگي از مواد زيست فعال بوده و قادر هستند از مواد غذايي، مواد درماني توليد كنند يا حتي ديواره مخاطي روده را بازسازي كنند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.