-
نویسندهنوشتهها
-
۱۸ تیر، ۱۳۹۳ در ۰۹:۲۱ #84241
ezamani
مشارکت کننده[align=justify]ماهی: ضد التهاب
مبتلایان به روماتیسم سطوح بالایی از ماده ای به نام سیتوکینین در بدنشان دارند که باعث افزایش معنی دار التهاب در بدن می شود. چربی های اشباع نشده به خصوص امگا-۳ به کاهش سیتوکینین و دیگر مواد شیمیایی التهابی در بدن کمک می کنند.درصورتی که این چربی های خوب با چربی های اشباع و ترانس جایگزین شوند، باعث کاهش کلسترول بد LDL و تری گلیسیرید می گردند. سطوح بالای کلسترول LDL و تری گلیسیریدها (چربی های خون) باعث تشدید التهاب در بدن می شوند که تصور می شود نقشی حیاتی در بیماری های قلبی بازی کنند. این مساله برای مبتلایان به روماتیسم که بطور بارزی ریسک بالایی از بیماری های قلبی دارند، بسیار حائز اهمیت است.
همه ماهی ها مقادیری امگا-۳ دارند. اما ماهی سالمون، شاه ماهی، ساردین و کیلکا منبعی غنی از امگا-۳ می باشند. سالمون بیشترین مقدار امگا-۳ را دارد، در حدود ۲ گرم امگا-۳ در هر ۸۵ گرم از این ماهی که در یک وعده غذایی صرف می شود. توجه داشته باشید که ماهی را با حرارت ملایم طبخ کنید، پخت بیش از حد، بیش از نیمی از امگا-۳ ماهی را نابود می کند. گریل یا کباب کردن ماهی بجای سرخ کردن، به حفظ چربی های سلامت آور ماهی کمک می کند.
محصولات رنگی: ضد التهاب
ترکیباتی که در میوه ها و سبزیجات مسوول ایجاد رنگ هستند یعنی فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند. آنتی اکسیدان ها ترکیبات مهمی هستند که در رژیم غذایی ضد التهابی حتما باید گنجانده شوند. ویتامین C آنتی اکسیدان دیگری است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارد.میوه ها وسبزیجاتی که دارای این نوع از آنتی اکسیدان هستند شامل شاه توت، کدو، سیب زمینی شیرین، هویج، گوجه فرنگی، فلفل، پرتقال، کلم بروکلی و خربزه هستند.
انتخاب مواد غذایی رنگی دارای ترکیب رنگی قرمز، نارنجی، زرد، آبی، سبز و بنفش به شما اطمینان خواهد داد که تنوعی از میوه ها و سبزیجات می خورید و به شما در داشتن یک رژیم غذایی متعادل کمک می کند.غلات سبوس دار: ضد التهاب
در مطالعه ای که در مجله آمریکایی تغذیه درمانی منتشر شده است نشان داد که افرادی که غلات کامل از قبیل جو دوسر، برنج قهوه ای و جو می خورند، سطح پروتئین واکنشی سی یا CRP که بعنوان یک مارکر التهاب در بدن است، را کاهش می دهند. در مبتلایان به روماتیسم، سطوح CRP ممکن است در طول دوران شعله وری بیماری بالا رود و گاهی CRP برای ردیابی و بررسی فعالیت بیماری و یا کارآیی داروها در پاسخ به بیماری، اندازه گیری می شود.روغن زیتون: ضد التهاب
در مطالعه ای که در مجله آمریکایی تغذیه درمانی منتشر شده است مشخص شد افرادی که کمترین مقدار روغن زیتون را در رژیم خود دارند، در مقایسه با کسانی که بیشترین مقدار روغن زیتون را مصرف می کنند، احتمال بیشتری دارد که به روماتیسم مبتلا شوند. مطالعات نشان داد که ترکیبی در روغن زیتون وجود دارد که باعث توقف تولید مواد شیمیایی می شود که ایجاد التهاب می کنند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی NSAID مثل آسپرین و ایبوپروفن همین گونه عمل می کنند، یعنی تولید مواد شیمیایی التهابی را کاهش می دهند. در یک مطالعه دیگر نیز مشخص شد روغن زیتون اثری مشابه ایبوپروفن در کاهش التهاب داشت.وقتی صحبت از اثر ضد التهابی روغن زیتون می کنیم، انتخاب روغن زیتون اصل بسیار مهم است. روغن زیتون خالص و اصل از اولین مرحله فشردن زیتون بدست می آید و حاوی بیشترین مقدار مواد مغذی سالم است.[/align]
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.