اگر قصد دارید صاحب فرزند شوید رعایت یك رژیم غذایی متعادل و مناسب بسیار حائز اهمیت است.
پزشكان بر این باورند زنان باردار باید یك رژیم غذایی متعادل داشته باشند كه اندكی بیشتر مواد غذایی داشته باشد تا نیازهای جنین را برآورده كند.
همچنین پزشكان توصیه می كنند زنان باردار باید حدود ۳۰۰ كالری بیشتر در روز غذا بخورند كه به معنی فقط یك وعده اضافی است اما اگر از این بیشتر شود مادر را در معرض ابتلا به چاقی، دیابت و فشار خون بالا قرار می دهد و در چاق شدن نوزاد نیز موثر است.
مهمترین غذاها برای یك زن باردار عبارتند از:
پروتئین ها: شامل تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر و فرآورده های لبنی
كربوهیدرات ها كه فیبر و انرژی را تامین می كنند البته از مصرف آرد و شكر تصفیه شده باید خودداری شود و جای آن را غلات سبوس دار و میوه ها بگیرند.
چربی ها: شامل اسید چرب DHA و سایر اسیدهای چرب ضروری كه برای رشد مغز جنس حنین حیاتی هستند. بنابراین تخم كتان، گردو، لوبیا، روغن زیتون و دانه سویا باید به رژیم غذایی مادران باردار افزوده شود.
آهن: مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن مثل توت ها، تمشك، لوبیا، آناناس، كشمش، خرما و مواد خوراكی حیوانی برای تامین آهن بدن مادر ضروری است.
مصرف ویتامین C نیز جذب آهن را در بدن مادر پس از صرف غذا بالا می برد و توصیه می شود.
كلسیم: برای كمك به رشد استخوان ها، دندان ها و فعالیت های حیاتی بدن جنین، مصرف كلسیم برای مادر در زمان بارداری ضروری است.