مطالعات جدید نشان داده اند که رژیم مادران باردار نه تنها می تواند حساسیت بویایی و چشایی نوزاد را نسبت به انچه می خورد تغییر دهد بلکه سبب تغییراتی در ناحیه ای از مغز که مستقیما بر آنچه کودک در آینده برای خوردن و آشامیدن انتخاب می کند هم خواهد شد.
این موضوع اهمیت داشتن رژیمی سالم و پرهیز از الکل را د ردوران بارداری و شیردهی نشان می دهد.
مطالعات بر روی موش ها نشان می دهد که حس بویایی بچه موشها با آنچه که مادرشان در بارداری مصرف می کند مرتبط است و رژیم مادر سبب ایجاد تغییرات مشخصی در ساختار گلومرول پیاز بویایی مغز که در فرایند بویایی نقش دارد می شود.
این اولین مطالعه ای است که نشان دهنده تغییرات مغز در اثر مواجهه مستمر با طعم های مختلف در دوران جنینی و اوایل دوران نوزادی در شیر مادر خواران است. و با توجه به شباهت های موجود در پستانداران احتمالا می توان نتایج این مطالعه را به انسان هم تعمیم داد.
هنوز مشخص نیست که این اثر تا چه مدت در نوزاد باقی خواهد ماند و قدم بعدی یافتن پاسخ این سوال می باشد.
Proc. R. Soc. B, December 1, 2010 DOI: 10.1098/rspb.2010.2314
مترجم: ندا فاضل