-
نویسندهنوشتهها
-
۱۶ بهمن، ۱۳۹۳ در ۰۷:۵۴ #87742p.damghanianمشارکت کننده
1- از آنجا که میزان انرژی مورد نیاز در این شرایط ۶۰-۵۰ درصد افزایش مییابد، بیماران باید از رژیم پرکالری (حدود ۴۰ کیلوکالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) استفاده نمایند. بهتر است بیماران تعداد وعدههای غذایی را افزایش دهند و در مقابل، از حجم هر وعده مقداری کم کنند.
2- دریافت پروتئین نیز باید بین ۷۵/۱ ۱ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن افزایش یابد. گنجاندن تخممرغ، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و ترکیب غلات و حبوبات در رژیم غذایی برای تأمین نیاز پروتئینی توصیه میشود. در صورت تخلیهٔ ذخایر پروتئینی بدن، استفاده از مکملهای پروتئینی بهویژه قبل و بعد از عمل جراحی زیر نظر متخصص تغذیه، میتواند مفید باشد.
3- با توجه به افزایش نیاز به ویتامینها، استفاده از مکمل ویتامین C، ویتامین B کمپلکس خصوصاً ویتامینهای B1، B2 و B12 همراه رژیم غذایی بسیار مفید میباشد. به طور کلی استفاده از مولتیویتامین و مولتیمینرال توصیه میشود. منابع غذایی ویتامینهای فوق که باید در رژیم غذایی این بیماران گنجاندهشود عبارت اند از: انبه، مرکبات، کیوی، شیر و فراوردههای آن، سبزیجات سبزرنگ، جوانهٔ حبوبات و ماهی.به نظر میآید مقادیر زیاد ویتامین A باعث مهار عملکرد غدهٔ تیروئید و بهبود علائم بیماری گریو میشود. مکمل ویتامین C نیز برای بهبود علائم و شرایط متابولیکی مفید است. اثر دریافت غیرضروری ویتامینها در بدن مانند اثر دارو، خواهدبود و میتواند اثرات جانبی متعددی بر سلامت فرد داشتهباشد.
4- از مصرف زیاد ید پرهیز شود. لازم به ذکر است از آنجا که بعضی از مکملهای ویتامینی و مواد معدنی، دارای مقادیری ید نیز هستند، مبتلایان به پرکاری تیروئید، باید از مصرف این قبیل مکملها و هرگونه مکمل ید پرهیزکنند. در ضمن از مصرف برخی غذاهای دریایی، علفها و جلبکهای دریایی هم که غنی از ید هستند، باید اجتناب نمایند.
5- مصرف کلیهٔ غذاها و نوشیدنیهای تحریککننده مانند شکلات، نوشیدنیهای کافئیندار (مانند چای، قهوه، کولا) و کشیدن سیگار در این بیماران، باید محدود شود.
6- از گواتروژنهای طبیعی استفاده شود. منظور از گواتروژنها ترکیباتی هستند که باعث کاهش عملکرد غدهٔ تیروئید میشوند. بنابراین استفاده از آنها به هنگام پرکاری تیروئید مؤثر خواهدبود. منابع عمدهٔ گواتروژنها عبارتنداز: سبزیجات خانوادهٔ کلم (از قبیل کلم، گل کلم، کلم قمری، کلم بروکلی و بروکسل)، اسفناج، شلغم، گلابی، هلو، بادامزمینی و سویا. جالب است بدانید ترکیبات گواتروژن به دنبال حرارت ازبینمیروند.
نسبت به دریافت توأم گواتروژنهای طبیعی با داروهای ضدتیروئید باید کاملاً احتیاط نمود، زیرا این ترکیبات میتوانند باعث افزایش عوارض جانبی داروها شوند. البته همانطور که اشاره شد پخت مواد غذایی فوق میتواند این اثرات را کاهشدهد.
سایر سبزیجات مفید در هیپرتیروئیدیسم عبارتند از: هویج، کرفس، فلفل سبز، جعفری، ترهآبی، زردآلو، سیب، زغالاخته، گریپفورت و آناناس. با توجه به این که سوختوساز کلسیم در مبتلایان به بیماری گریو تغییر میکند این افراد بیشتر، در معرض پوکی استخوان (استئوپروز) قراردارند. بنابراین مصرف مکمل کلسیم زیر نظر متخصص میتواند مفید باشد.
در شرایطی که فرد مشکل کلیوی یا قلبی خاصی نداشتهباشد، مصرف روزانهٔ ۴-۳ لیتر آب در روز توصیه میشود. در بعضی از بیماران مبتلا به اگزوفتالمی نیز شاید مجبور به محدودکردن مقدار مایعات و نمک دریافتی باشیم. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.